Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, yatırımcıların dikkatlerinin bugün sona erecek olan Fed toplantısının sonuçlarına çevrilmesi ile birlikte, son beş ayın en düşük seviyesi yakınında tutundu. Fed'in bu toplantıda faiz artırımına gitmesi ve 2018 yılında izleyeceği politika yolu hakkında tahminlerini açıklaması bekleniyor. ABD hisse senetleri rekor zirvelerde kapanmaya devam ediyor.

Spot altın yüzde 0.1 düşerek, Singapur saati ile 09:01'de ons başına 1,243.30 dolara indi. Metal Salı günü, yüzde 0.2 yukarıda kapanmadan önce, 1,236.55 dolara kadar inerek 20 Temmuz'dan bu yana en düşük seviyesini gördü.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Salı günü yüzde 0.2 yükseldikten sonra fazla değişmedi.

ABD'de Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi Salı günü tüm zamanların en yüksek seviyesinden kapandı.

Öte yandan, Avrupa Merkez Bankası, İngiltere Merkez Bankası ve İsviçre Merkez Bankası Perşembe günü politika kararlarını açıklayacak. Avrupa Merkez Bankası'nın bu toplantıda varlık alımlarını azaltmaya yönelik planının detaylarını açıklaması bekleniyor.

Diğer değerli metallerden spot gümüş ons başına 15.7290 dolar seviyesinde yatay seyrederken, platin fazla değişmeyerek ons başına 880.05 dolarda kaldı ve palladyum ons başına 1,015.34 dolar seviyelerinde sakin seyretti.