Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Bitcoin, vadeli piyasalarda işlem görmeye başlamasıyla yaygınlaşma yoluna girdi. Bitcoin'un vadeli piyasalada işlem görmesi için izin veren ABD'li düzenleyici kurumun yatırımcılara bir mesajı var: Alıcılar dikkatli olsun.

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC), Cuma günü "sanal para işlemlerinin riskleri"ne ilişkin detaylı bir açıklama yayınladı. Kurum, yatırımcılara bu yıl yüzde 1,700'ün üzerinde yükselmiş bir varlık sınıfında alım yapmadan önce kendilerini eğitme çağrısında bulundu.

Sanal paraya yönelik uyarılar, Washington'ın Bitcoin'un gölgelerden çıkmasına yardımcı olmasına rağmen, yükselişinde etkili olan geleneksel bireysel yatırımcıların ne aldığı hakkında fazla bilgi sahibi olmadığına dair endişelerin hala geçerli olduğunu gösteriyor.

Finans dünyasından önemli isimler, dijital para için "büyük balon" ve "tam anlamıyla dolandırıcılık" gibi değerlendirmelerde bulunmuşlardı.

CFTC'nin iki hafta önce CME Group Inc. ve Cboe Global Markets Inc.'in Bitcoin'a dayalı türev ürünler sunmaya başlayabileceğini açıklaması, sanal parada bir dönüm noktası oldu: Söz konusu adım sanal paranın spot piyasadaki fiyatının yüzde 80 yükselmesinde etkili oldu.