Advertisement
KRİPTO PARA ABONE OL

Dünyanın en büyük Borsa işletmecisi de Bitcoin devrimine dahil oluyor.

Bitcoin vadeli kontratları, Pazar günü CME Group Inc.'de işlem görmeye başlayacak. Bir hafta önce Chicago'da Cboe Global Markets Inc. sanal parada benzer türev ürünlerini tanıtmıştı.

CME'nin vadeli piyasalarda çok daha büyük bir oyuncu olmasından dolayı söz konusu adımın etkisi Cboe'den daha fazla hissedilebilir. Futures Indusry Association verilerine göre 2017 yılının ilk dokuz ayında CME'nin hacmi yaklaşık 55 kat daha fazla gerçekleşmiş. Bloomberg verilerine göre ise Cboe'de şimdiye kadar 180 milyon dolara denk gelen 10 bin Bitcoin kontratı işlem görmüş.

New York'da ED&F Man Capital Markets risk birimi başkan yardımcısı Brooks Dudley, e-posta notunda "CME'nin Bitcoin kontratı ilk olmayabilir, fakat çok daha büyük bir takas merkezi ve müşterilerimizin Pazar günü işlem yapması için sabırsızlanıyoruz." dedi. 

CME'nin vadeli kontratları, 2008 finans krizinin ardından bankalara ve devlet destekli para birimlerine alternatif olarak doğmuş bir varlığın anaakım finans dünyasına girmesi açısından önem taşıyan bir adım. Dolar cinsinden uzlaşılan ve organize borsalarda işlem gören kontratlar, düzenlemeye büyük ölçüde tabi olmayan borsalar aracılığıyla spot piyasadan Bitcoin alması yasak olan kurumsal yatırımcılar için alıma uygun olabilir.