Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, yatırımcıların muhtemelen ABD Başkanı Donald Trump'ın ilk yasama zaferi olacak gibi görünen vergi yasa tasarısının oylamasını beklemeleri ile birlikte, dolardaki gevşemenin etkisiyle kazancını korudu.

Spot altın, Pazartesi günü yüzde 0.5 yükseldikten sonra fazla değişmeyerek Singapur saati ile 13:02'de ons başına 1,262.53 dolarda kaldı.

Altın geçen yıl yüzde 8.1 yükseldikten sonra bu yıl da yüzde 10 değer kazandı.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Pazartesi günü yüzde 0.2 düştükten sonra yatay seyretti.

Sydney'de CMC Markets analisti Ric Spooner, "Dolar, ABD vergi reformuna ilişkin haberlerden en azından kısa vadede olumsuz etkileniyor. ABD para birimi küçük bir düzeltme yapıyor ve kar satışları ile karşılaşıyor. Bu durum altını destekliyor" dedi.

ABD'de Cumhuriyetçilerin ısrarla geçmesimni istediği vergi reformu tasarısı için son haftaya girildi. Tasarının Çarşamba günü Temsilciler Meclisi ve Senato'da oylanması bekleniyor.

Singapur'da Phillip Futures analisti Zhou Shiwei, "Piyasa beklentileri buı hafta vergi tasarısının başarılı bir şekilde geçeceği üzerine kuruldu," dedi ve "Tasarı geçtiğinde, spot altın fiyatlarının hafifçe düşüp 1,250-1,260 dolar civarında konsolide olmasını bekliyoruz" dedi.

Diğer değerli metallerden spot gümüş ons başına 16.1383 dolar seviyesinde yatay seyrederken, platin yüzde 0.1 düşerek ons başına 911.05 dolara indi ve palladyum yüzde 0.3 yükselerek ons başına 1,024.45 dolara çıktı.