Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

(15:25'te güncellendi)

Altın fiyatları, ABD'de Cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam verisinin beklentileri karşılayamamasının ardından doların kayıplarını koruması sonrası, yükseldi ve dört haftalık yükselişini genişletti. Palladyum tüm zamanların en yüksek sevityesine yöneldi.

Spot altın yüzde 0.1 yükselerek ons başına 1,320.94 dolara çıktı. Metal Perşembe günü 1,326.07 dolar ile üç ayın zirvesine çıktı ve 11 Aralık'tan bu yana yüzde 6.3 değer kazandı.

Shanghai Cifco Futures, bilgilendirme norunda, "ABD'de açıklanan tarım dışı istihdam raporu beklentilerin altında kaldı ve bu durum değerli metallere destek oldu," dedi.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi dört haftalık düşüşün ardından hafifçe geriledi.

Aralarında Eugen Weinberg'in de bulunuğu Commerzbank analistleri, e-posta yoluyla yaptıkları değerlendirmede, "Eğer piyasa katılımcıları yüksek risk iştahlarını korur ve eğer örneğin hisse senedi piyasaları yükselirse, altında kar satışları görebiliriz" dedi.

Palladyum yüzde 0.7 yükselerek ons başına 1,100.86 dolara kadar çıktı ve şimdilerde tüm zamanların en yüksek seviyesinin yüzde 3 altında seyrediyor.

(15:25'te güncellendi)