Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, küresel ekonomik büyümeye ilişkin iyimserliğin artması ile birlikte ABD hisse senetlerinin dün bir kez daha rekor seviyelere tırmanmasının ardından yükselişin Asya hisselerinde de sürmesi sonucu düştü.

Spot altın yüzde 0.4 düşüşle ons başına 1,315.81 dolara kadar indikten sonra Singapur saati ile 12:17'de 1,319.90 dolara geldi.

Metalin 14 günlük RSI göstergesi Ocak ayından bu yana 70 seviyesi civarında dalgalanıyor. Bu seviye bazı analistler için aşırı alım göstergesi olarak algılanıyor.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi'nin dün rekor seviyede kapanmasının ardından yüzde 0.4 yükseldi. Asya hisselerinin gösterge endeksi yılbaşından bu yana yüzde 3.9 tırmandı.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Pazartesi günü yüzde 0.3 yükseldikten sonra yüzde 0.1 geriledi.

Singapur'da IG Asia stratejisti Jingyi Pan, e-posta yoluyla yaptığı değerlendirmede, "Altın fiyatları, dolardaki düşüşün olumlu etkisiyle yılın başında ralli yaptı," dedi ve "Ancak bu hafta başında başlayan risk alma modunun devam etmesi ile birlikte, yatırımcılar daha fazla yatırım konusunu tekrar değerlendiriyorlar" şeklinde görüş bildirdi.

Diğer değerli metallerden spot gümüş fazla değişmeyerek ons başına 17.1242 dolarda kalırken, platin yüzde 0.6 düşüşle ons başına 967.05 dolara indi ve palladyum yüzde 0.5 primle ons başına 1,107.94 dolara tırmandı.