Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Sterlin, İngiltere'de Salı günü açıklanan enflasyon verisinin ardından erken işlemlerdeki kazançlarını geri verdi. Veri, tüketici fiyatlarındaki artışın zirve görmüş olabileceğini işaret ediyor.

Sterlin, Pazartesi günü gördüğü Brexit oylaması sonrasında dolar karşısındaki zirvesinden geri çekilmeyi sürdürerek, G – 10 paralarının çoğu karşısında değer kaybetti.

İngiltere'de Uluslararası İstatistik Ofisi tarafından Salı günü yapılan açıklamaya göre enflasyon, Aralık ayında yüzde 3 seviyesine geriledi. Veri, Kasım ayında yüzde 3.1 ile beş buçuk yılın zirvesinde gerçekleşmişti.

Manşet enflasyondaki yavaşlamanın ekonomist tahminlerini karşılamasına rağmen çekirdek enflasyon beklenden yavaş gerçekleşti.

Danske Bank A/S analisti Mikael Olai Milhoj, “Enflasyon zirve gördüyse, bu bizim BOE'nin bu yıl faiz artırmayacağı yönündeki görüşümüzü destekler. Ama bu yılın genelinde Brexit müzakereleri en önemli konu ve netlik kazandıkça euro/sterlin paritesinde hala aşağı yönlü beklentimizi koruyoruz.” dedi.

Sterlin, Pazartesi günü dolar karşısında 24 Haziran 2016'dan beri en yüksek seviyesi olan 1.3820'yi görmesinin ardından yüzde 0.4 gerileyerek 1.3742'den işlem gördü.