Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, doların düşüşünü devam ettirerek üç yılı aşkın sürenin en düşük seviyesine inmesi ile birlikte, yatırımcıların altın destekli exchange traded fonları (ETF) yoluyla altın alımları sonrası kazançlarını korudu.

Spot altın Singapur saati ile 12:46'da ons başına 1,341.21 dolar seviyesinde yatay seyretti. Metal son dört günde yüzde 1.1 yükseldi.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi Ocak 2015'ten bu yana en düşük seviyesine indi.

Altın destekli ETF'lerdeki toplam varlıklar, Bloomberg'in derlediği verilere göre, Salı günü itibariyle 2,254 tona çıkarak mayıs 2013'ten bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Sydney'de Australian Bullion Co. baş ekonomisti Jordan Eliseo, "Altın yıla etkileyici bir başlangıç yaptı ve dolardaki düşüşle birlikte kazancını yüzde 3'e yaklaştırdı," dedi ve yüksek talep seviyelerinin tüm değerli metallerde ve özellikle yüksek girişlerin görülmekte olduğu ETF'lerde gerçekleştiğini sözlerine ekledi.

Çin'de Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda, Haziran vadeli altın kontratları yüzde 0.2 yükselerek gram başına 280 yuana çıkarken, Haziran vadeli gümüş yüzde 0.4 kayıpla kilogram başına 3,832 yuana geriledi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş fazla değişmeyerek ons başına 17.0412 dolarda kalırken, platin yüzde 0.2 gerileyerek ons başına 1,005.22 dolara indi ve palladyum ons başına 1,095.32 dolarda yatay seyretti.