Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, iki haftalık kaybın ardından, yatırımcıların dikkatlerini ABD para politikasının görünümüne, küreselhisse sendi piyasalarına ve tahvil faizlerine çevirmeleri ile b,irlikte yükseldi.

Spot altın yüzde 0.8 yükselerek ons başına 1,326.80 dolara kadar çıktıktan sonra Singapur saati ile 11:20'de 1,324.24 dolara geldi.

Fiyatlar önceki hafta yüzde 1.2 ve geçen hafta yüzde 1.3 düştü.

Guotai Junan Futures, Pazartesi günkü bilgilendirme notunda, "Dolardaki yükseliş ve artan küresel faizlere ilişkin endişelere karşın, küresel hisse senedi piyasalarındaki volatilitenin devam etmesinden dolayı, altın için halen talep var" dedi.

ABD'de Çarşamba günü açıklanacak olan enflasyon verileri faiz artırımlarının hızı konusunda işaretler verebilir. Artan borçlanma maliyetleri, altın gibi faiz ödemesi olmayan varlıkların cazibesini azaltıyor.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, önceki iki hafta yükseldikten sonra yüzde 0.2 geriledi.

ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi yüzde 2.85 ile Ocak 2014'ten bu yana en yüksek seviyesinde seyrediyor.

Diğer değerli metallerden, spot altın bir ayı aşkın sürenin en düşük seviyesinden yükselerek yüzde 0.7 değer kazandı ve ons başına 16.4842 dolar seviyesine çıktı. Platin yüzde 0.6 yükselerek ons başına 971.40 dolara çıktı ve dört günlük düşüşünü durdurdu. Palladyum yüzde 0.8 yükselerek ons başına 985.39 dolara tırmandı.