Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, yatırımcıların Fed toplantı tutanaklarını beklemeleri ve enflasyonun halen dikkatleri üzerinde toplaması ile birlikte, doların haftalık kaybını koruduğu bir ortamda sakin bir seyir izledi. ABD ve Çin piyasalarının tatil dolayısıyla dün kapalı olması da sakin seyre destek oldu.

Spot altın Singapur saati ile 15:26'da ons başına 1,346.99 dolar seviyelerinde yatay seyretti.

Metal geçen hafta yüzde 2.3 ile Eylül ayından bu yana en büyük haftalık kazancını gerçekleştirdi.

Altın vadelilerinde işlem hacmi günün bu zamanı için 100 günlük ortalama dikkate alındığında yüzde 61 aşağıdaydı.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, geçen hafta yüzde 1.3 düştükten sonra fazla değişmedi.

ABD'de Çarşamba günü Fed'in 30-31 Ocak toplantısının tutanakları tutanakları açıklanacak.

Singapur'da IG Asia stratejisti Jingyi Pan, hazırladığı notta, "Yatırımcılar, gelişmelerin piyasanın dolarda düşüş beklentisi ile Ocak toplantısı tutanaklarında beklenen şahin söylem arasında nasıl şekilleneceğini görmek istiyor" dedi.

Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıkları, Bloomberg'in derlediği verilere göre, Cuma günü 5.4 ton artarak 2,241.2 tona çıktı. Varlıklar 7 Şubat'tan bu yana en yüksek seviyesinde.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.1 yükselerek ons başına 16.6534 dolar seviyesine çıktı. Platin yüzde 0.4 değer kazanarak ons başına 1,009.60 dolara çıktı ve yükselişini altıncı güne taşıyarak 3 haftanın zirvesine ulaştı. Palladyum yüzde 0.8 düşerek ons başına 1,039.30 dolara indi ve bu yılın en uzun yükseliş serisi olan altı günlük çıkışını sonlandırdı.