Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, yatırımcıların dikkatlerini Çarşamba günü açıklanacak olan Fed'in Ocak ayı toplantı tutanaklarına çevirmeleri ile birlikte düşüşünü dördüncü güne taşıyarak bu yılın en uzun düşüş serisini gerçekleştirmeye yöneldi. Fed tutanakları, enflasyonun yükselmesi ile bilikte, 2018 yılının kalan kısmında para politikasının izleyeceği yol konusunda işaretler verebilir.

Spot altın, önceki üç günde yüzde 1.8 düştükten sonra yatay seyrederek Singapur saati ile 12:25'te yüzde 0.1 gerileyerek ons başına 1,327.45 dolar seviyesine indi.

Fiyatlar Salı günü, doların yükselişini sürdürmesi ve ABD Hazine tahvil faizlerinin yukarı yönde hareket etmesi ile birlikte son iki ayın en hızlı düşüşünü gerçekleştirdi.

Altın düşüşünü dördüncü güne yayması ile birlikte 7 Aralık'tan buyana en uzun düşüş periyodunu gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi yükselişini dördüncü güne taşımaya yöneldi.

OCBC Bank, bilgilendirme notunda, "Küresel risk bekleyişleri tatil sonraları bant seyri göstermeye devam edebilir," dedi ve yatırımcıların muhtemelen Avrupa'da açıklanacak imalat ve hizmet PMI, ABD'de açıklanacak ikinci el konut satışları ve Fed tutanaklarına odaklanacaklarını belirtti.

Fed'in 30-31 Ocak toplantısında, yetkililer borçlanma maliyetlerini değiştirmezken, ilave faiz artırımlarına ilişkin planlarını vurguladılar.

Çin piyasaları ay takvimine göre yeni yıl tatilinin ardından perşembe günü açılacak.

ABD'de Hazine tahvil faizleri Salı günü Hazine'nin 258 milyar dolarlık borçlanma kağıdı satması ile birlikte yükseldi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.2 düşerek ons başına 16.4151 dolara inerken, platin yüzde 0.4 düşüşle ons başına 996.26 dolara geriledi ve palladyum yüzde 0.3 kayıpla ons başına 1,033.71 dolara düştü.