Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, Fed Başkanı Jerome Powell'ın Salı günü Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde yapacağı konuşma ve iki gün sonra Senato Bankacılık Komitesi'nde yapacağı Humphrey-Hawkins konuşmasından dolayı ABD para politikasının yeniden dikkatleri üzerinde toplaması ile birlikte, iki hafta üst üste düştükten sonra yukarı yönde hareket etti.

Spot altın yüzde 0.6 yükselerek Singapur saati ile 12:42'de ons başına 1,336.93 dolara çıktı. Fiyatlar geçen hafta yüzde 1.4 geriledi.

Comex piyasasındaki altın vadeli kontratlarında hacim yükseliyor. Yerel saat ile 09:34'te bir saatlik sürede 2,253 konrat ve sonraki bi,r saatte 1,823 kontrat işlem gördü ve her ikisi birlikte toplam 407,600 ons altına denk geliyor.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spor Endeksi geçen hafta yüzde 0.7 yükseldikten sonra yüzde 0.2 düştü.

ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi Cuma günü 5 baz puan geriledikten sonra yüzde 2.86 seviyelerinde seyretti.

Singapur'da Oanda'nın Asya Pasifik işlemleri müdürü Stephen Innes, "Altın güvenli limandan ziyade dolardaki hareketlere bağlı seyrine devam ediyor, bu nedenle, Fed Başkanı Powell'ın konuşmalarından dolayı ön plana çıkacağı bu hafta, doların mercek altına alınacak olmasından dolayı kritik bir hafta ile karşı karşıya olabiliriz," dedi ve "Ancak ABD'de açık harcamalarının artması enflasyon korkularını artırıyor ve buna bağlı olarak, altında düşüşlerde alım stratejisi sürüyor" şeklinde görüş bildirdi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 1 yükselerek ons başına 16.6955 dolara çıkarken, platin yüzde 0.7 yükselerek ons başına 1,003.70 dolar ve palladyum yüzde 0.4 prim yaparak ons başına 1,052.80 dolara yükseldi.