Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın, Fed Başkanı Jerome Powell'ın ABD ekonomisine ilişkin yorumlarının şahin olarak değerlendirilmesi ve buna bağlı olarak faiz artırımı görünümünün güçlenmesi ile birlikte, son bir haftanın en büyük kaybını korudu ve ayı düşüşle geçmeye yöneldi.

Spot altın fiyatları, Salı günü yüzde 1.2 düştükten sonra Singapur saati ile 15:27'de değişmeyerek ons başına 1,318.80 dolar seviyesinde kaldı.

Metal Şubat ayında yüzde 2 düştü ve üç ay süren yükselişini durdurdu.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi Salı günü yüzde 0.6 yükseldikten sonra yüzde 0.1 geriledi.

ABD'nin 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi Salı günü 3 baz puan arttıktan sonra iki baz puan daha artarak yüzde 2.91'e ulaştı.

Singapur'da Oversea-Chinese Banking Corp. ekonomisti Barnabas Gan, "Fiyatlar büyük ölçüde, Fed Başkanı'nın açıklmamasını takiben dolardaki güçlenmeden yön buldu," dedi ve "Arka planda jeopolitik tansiyonun azalması ile birlikte, altın yatırımcıları, yön belirlemek için, doların bu hafta nasıl seyrettiğine bakmak durumunda kalacak" şeklinde görüş bildirdi.

Gan, altının 50 günlük hareketli ortalamasının altına düşmesinin, önümüzdeki hafta daha da düşüş olabileceğinin ilk teknik işaretlerinden biri olabileceğini sözlerine ekledi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.2 düşerek ons başına 16.4040 dolara geriledi ve bu ay yüzde 5.4 düşerek Nisan'dan bu yana en büyük aylık kaybına yöneldi. Platin yüzde 0.1 düşerek ons başına 981.83 dolara indi ve bu ay yüzde 2 değer kaybetti. Palladyum yüzde 0.9 yükselerek ons başına 1,047.86 dolara çıktı ve bu ay yüzde 1.6 prim yaptı.