Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, yatırımcıların dikkatlerini Fed Başkanı Jerome Powell'ın doların yükselmesine ve altının düşmesine neden olan Salı günkü konuşmasının ardından bugün parlamentoda yapacağı ikinci konuşmaya çevirmesi ile birlikte geriledi.

Spot altın yüzde 0.3 düşerek Singapur saati ile 12:34'te ons başına 1,314.41 dolara indi.

Metal Şubat ayında yüzde 2 düştü ve üç ay süren yükselişini durdurdu.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi geçen ay yüzde 1.4 yükseldikten sonra yüzde 0.1 daha tırmandı.

ABD'nin 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi Çarşamba günü 3 baz puan geriledikten sonra yüzde 2.87 seviyesinde seyretti.

National Australia Bank ekonomisti John Sharma, "Yatırımcıların büyüme ve para politikalarına ilişkin beklentiler için daha fazla işaret almaya bakacaklarını düşünüyorum", dedi ve "Ekonominin ivme kazandığına ilişkin daha fazla teyit doları yükseltebilir ve altını daha da geriletebilir. Ancak hisse senedi piyasalarındaki volatilite altındaki düşüşü yavaşlatabilir" şeklinde görüş bildirdi.

Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi Şubat ayında yüzde 3.9 düşerek iki yılın en kötü aylık performansını gerçekleştirdi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.3 düşüşle ons başına 16.3726 dolara geriledi ve Şubat ayında yüzde 5.4 düşerek Nisan ayından bu yana en büyük aylık kaybını gerçekleştirdi. Platin yüzde 0.6 düşerek ons başına 977.85 dolara indi ve Şubat ayında yüzde 1.8 geriledi. Palladyum 1,043.34 dolarda yatay seyretti ve geçen ay yüzde 1.2 değer kazandı.