Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

(13:35'te güncellendi)

Altın fiyatları, Fed'in bu hafta faiz artırımı kararı alması beklenen toplantısı öncesi, yatırımcıların dikkatlerini sıkılaştırmanın hızına ilişkin ilave yönlendirmeye çevirmeleri ile birlikte kaybını dördüncü güne yayarak yaklaşık dört ayın en uzun düşüş serisini gerçekleştirmeye yöneldi.

Spot altın yüzde 0.2 düşerek Singapur saati ile 12:24'te ons başına 1,312.19 dolara geriledi. Fiyatlar geçen hafta yüzde 0.7 geriledi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi geçen hafta yüzde 0.2 yükseldikten sonra fazla değişmedi.

ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi yüzde 2.85'te yatay seyretti.

Oanda'nın Asya Pasifik işlem müdürü Stephen Innes, "Bu hafta altın fiyatları için, her şey Fed'in faiz artırımının güvercin mi yoksa şahin mi olacağına bağlı ve şahin bir eğilim olması durumunda, altın büyük ihtimalle güçlü dolar beklentilerine bağlı olarak gerekli destek seviyelerine test edecek" şeklinde görüş bildirdi.

Commerzbank AG, yatırımcılar için hazırladığı notta, "Piyasa katılımcılarının dikkatlerini üzerine çevireceğini düşündüğümüz Çarşamba günkü toplantıda, Fed muhtemelen tekrar faiz yükseltecek," dedi ve "Fed üyelerinin bireysel olarak kendi faiz artış beklentilerini değiştirip değiştirmediğini ve projeksiyonlarına diğer bir faiz artırımı ekleyip eklemediklerini görmek de ilginç olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.3 düşüşle ons başına 16.295 dolara inerken, platin yüzde 0.6 düşüşle ons başına 944.71 dolara geriledi ve palladyum yüzde 0.2 yükselerek ons başına 997.1 7 dolara tırmandı.

(13:35'te güncellendi)