Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

(22:00'da güncellendi)

Dolar, Fed'in Mart ayı politika toplantısının ardından Başkan Powell'ın önceden düşünüldüğü kadar şahin olmayabileceğine yönelik beklentilrin etkisiyle gün içi kayıplarını artırdı.

Londra ve Avrupa'daki üç traderdan edinilen bilgiye göre, kaldıraçlı işlem yapan piyasa katılımcıları Fed kararı öncesinde, Fed'in bu yılki faiz artışı tahminlerini 3'ten 4'e revize etmeme ve Powell'ın daha dengeli bir duruş benimseme olasılığıyla dolardaki uzun pozisyonlarını azaltmıştı.

Fed'in yeni başkanı Jerome Powell'ın başkanlık ettiği ilk Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) Mart ayı toplantısında Fed fonlama faizi 25 baz puan artırılarak yüzde 1.50 - 1.75 bandına çekildi.

Yatırımcıların odaklandığı bir diğer konu Fed yetkililerinin faiz artırımına ilişkin projeksiyonunun 2018 yılı için üç artırım beklentisinde bırakılıp bırakılmayacağı ile ilgiliydi. Noktasal grafiğe göre beklenti dörde çıkmadı.

Doların önemli paralar karşısındaki değerini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, kararın ardından gün içi kaybını artırarak TSİ 22:00'da yüzde 0.83 ekside 1,124.98 puan oldu. 

(22:00'da güncellendi)