Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları Fed'in bugünkü toplantısı öncesi sakin bir seyir izliyor. Yatırımcıların dikkatleri, Fed politika yapıcılarının bu toplantıda faiz artırımına gidip gitmeyeceğine ve aynı zamanda, yılın kalan kısmında para politikasını sıkılaştırma hızına ilişkin verecekleri işaretlere çevrilmiş durumda.

Spot altın, Salı günü yüzde 0.4 düştükten sonra yüzde 0.1 yükselerek, Singapur saati ile 13:51'de ons başına 1,313.16 dolara çıktı.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Salı günü yüzde 0.4 yükseldikten sonra yüzde 0.2 geriledi.

ABD'nin 10 yıl vadeli gösterge Hazine tahvillerinin faizi Salı günü 4 baz puan artarak yüzde 2.9'a çıktı. Hazine tahvillerinin işlemleri, Japonya'nın kapalı olmasından dolayı Londra'daki işlemler ile başlayacak.

Singapur'da IG Asia piyasa stratejisti Jingyi Pan, "Piyasanın önemli bir kısmı, bugün Fed toplantısında noktasal grafiklerdeki medyan tahminlerde görüleceği üzere, bu yıl dört faiz artırımı olasılığı üzerinde yoğunlaşıyor. yatırımcıların aklında bu soru var" dedi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.2 yükselerek ons başına 16.2362 dolara çıkarken, platin ve palladyumun her ikisi de yüzde 0.1 değer kaybederek sırasıyla ons başına 943.37 dolar ve 982.09 dolara indi.