Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, Fed'in 2018 yılına ilişkin faiz artırımı projeksiyonunu üçte korumasının ardıdnan kayıplarını artırarak bir ayın en düşüğüne geriledi.

ABD Doları'nın önemli piyasa paraları karşısındaki değerini takip eden Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Çarşamba günü yüzde 0.9 düşmesinin ardından Perşembe günü erken işlemlerde yüzde yüzde 0.1 daha düşerek 20 Şubat'tan bu yana en düşük seviyesine geriledi.

Enflasyonun büyük bir ihtimalle yüzde 2 düzeyinde istikrar kazanacağını belirten Fed, fonlama faizini piyasa beklnetisine paralel olarak 25 baz puan artırarak hedef aralığı yüzde 1.50 – 1.75 seviyesine çekti.

Tokyo'da SMBC Trust Bank Ltd. bankacılık çözümleri birimi kıdemli yöneticisi Simon Pianfetti, “Dolar Fed'in şahin duruşunu halihazırda fiyatlamıştı. Enflasyonla ilgili yorumlar da yardımcı olmadı. Piyasa dolar/yen paritesinde 100 seviyesinin sahneye çıkabileceğini düşünüyor; Dolarda mevcut piyasa beklentisi aşağı yönlü.” şeklinde görüş bildirdi.

Dolar/yen paritesi, Çarşamba günü yüzde 0.5 gerilemesinin ardından Perşembe günü ilk işlemlerde yüzde 0.3 düşerek 105.70 seviyesinden işlem gördü.