Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, dokuz ayın en hızlı düşüşünü göstermesinin ardından, yatırımcıların Kuzey Kore lideri Kim Jong Un!un bu haftaki Beijing ziyaretini ve Washington'daki dış ticarete ilişkin gelişmeleri değerlendirmeleri ile birlikte bu kaybını korudu.

Spot altın, Çarşamba günü yüzde 1.5 ile 3 Temmuz'dan bu yana ens ert düşüşünü göstermesinin ardından yüzde 0.2 yükselerek Singapur saati ile 12:18'da ons başına 1,327.81 dolara geldi.

Metal üst üste üçüncü çeyreği de kazançla geçerek 2011'den bu yana en uzun çeyrek dönem yükseliş serisini gerçekleştirmeye yöneldi.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi Çarşamba günü yüzde 0.6 yükseldikten sonra yüzde 0.1 geriledi.

ABD'nin gösterge 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi yüzde 2.77 seviyelerinde yatay seyretti.

Singapur'da Oanda Corp.'un Asya Pasifik işlem müdürü Stephen Innes, "Fiyatlar, güçlenen dolar ve Kuzey Asya'da azalan gerilimden dolayı geriledi," dedi ve "Sanki birisi sinirlenmiş gibi ve herkes dolarda kısa pozisyondan nefret ediyor" şeklinde görüş bildirdi.

Singapur'da Phillip Futures analisti Benjamin Lu, "Nisan ayı başındaki NAFTA görüşmelerine ilişkin belirsizlikler ve ABD'nin gelecek hafta dış ticarette gümrük vergisi uygulayacağı ürünlerin listesi altın için temel bir destek yaratacak" dedi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.1 yükselerek ons başına 16.3155 dolara çıkarken, platin ve palladyum, her ikisi birden yüzde 0.2 değer kazanarak sırasıyla ons başına 940.01 dolar ve 971.40 dolar seviyelerine ulaştı.