Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

ABD para biriminin G10 ülkelerinin paraları karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, ikinci çeyreğin ilk işlem gününde, erken saatlerdeki yüzde 0.1'lik kaybını geri alarak önceki kapanış seviyelerine geldi. Endeks ilk çeyrekte yüzde 3 düştü ve böylelikle beş çeyrek üst üste kayıp yaşamış oldu.

Japon yeni, analistlerin bu çeyrekte, azalan jeopolitik gerilimlerin güvenli liman talebini azaltacağı beklentisi ile G10 para birimleri karşısında düşeceği tahmininde bulunması ile birlikte, hafifçe geriledi.

Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, dolar/yen paritesi bu çeyrekte, mevcut seviyeleri olan 106.34'ten 108 seviyesine yükselecek. Parite yılın ilk çeyreğinde, dış ticarete ilişkin gerginlikler ve hisse senedi piyasalarında artan volatilitenin güvenli liman alımlarını artırması sonucu yüzde 5.7 gerilemişti.

Tokyo'da Sony Financial Holdings Döviz analisti Kumiko Ishikawa, "Japon oyuncular, jeopolitik gerilimlere ve ticaret savaşına ilişkin endişelerin azalması ile birlikte, yeni mali yılın başlangıcında dolar alma konusuna daha rahat olabilirler" dedi ve "Ancak kısa vadede, ABD ve Avrupalıların Paskalya tatilinden dönmeleri ile birlikte işlemlerin nasıl şekilleneceğini görmek için beklemek istemelerinden dolayı aktif işlem yapma konusunda isteksizler" şeklinde görüş bildirdi.

Önemli para birimleri, bazı Asya piyasalarının Paskalya tatili dolayısıyla hala kapalı olmasından dolayı dar bir bantta seyretti.