Advertisement

(15:57'de güncellendi)

ABD endeks vadelileri, Asya'daki hisse senetleri ile birlikte tırmandı. Yatırımcılar, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in dünyanın en büyük iki ekonomisi arasındaki ticaret gerilimini yatıştırmasını ümit ediyor. Hazine tahvilleri düştü ve dolar istikrar sağladı. 

Avrupa hisseleri, üç haftanın en yüksek seviyesine ulaşmasının ardından kazançlarını azalttı. Küresel hisse göstergesi ise yükseldi. Emtia, petrol ve endüstriyel metallerdeki ralliyle birlikte yeniden yükselişe geçti. Yuan, ülke liderlerinin para biriminin değerini kademeli olarak düşürmenin etkilerini değerlendirdikleri yönündeki haberler ile kazançlarının bir kısmını geri verdi. 

Güvenli liman varlıkları, Suriye'deki hava üssüne yapılan ve Rusy'nın İsrail'i suçladığı füze saldırısına fazla tepki göstermedi. Bir yandan, Bitcoin, yeniden 7,000 doların altına indi.

Piyasalar

*Stoxx Europe 600 Endeksi, New York saatiyle 08:22'de yüzde 0.1 düştü. 

*S&P 500 endeks vadelileri, yüzde 0.5 yükseldi. 

*MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi, yüzde 0.1 kazanç sağladı. 

*Hong Kong'da Hang Seng Endeksi, yüzde 1.3'lük bir kaznaçla neredeyse iki haftanın en yüksek seviyesine geldi ve dört haftanın en büyük yükselişini gerçekleştirdi. 

*Almanya'da DAX Endeksi, yüzde 0.1 tırmandı.

*Euro, dolar karşısında yüzde 0.2 yükselerek 1.2304'e çıktı ve bir haftadan daha fazla bir sürenin en güçlü seviyesine geldi. 

*Bloomberg Dolar Spot Endeksi, yüzde 0.05'ten daha az tırmandı. 

*Yen, dolar karşısında yüzde 0.1 zayıfladı ve parite, 106.99'a çıktı.

*ABD 10 yıllık Hazine tahvillerinin faizi, 2 baz puanlık bir artışla yüzde 2.79'a çıktı.

*Batı Teksas Petrolü (WTI), yüzde 1 yükselerek varil başına 62.66 dolara ulaştı.

*Altın, yüzde 0.05'ten daha az düştü ve ons başına 1,332.83 dolara geriledi. 

*Bloomberg Emtia Endeksi, elde ettiği yüzde 0.6'lık kazançla bir haftadan daha fazla bir sürenin en yüksek seviyesine ulaştı.

(15:57'de güncellendi)