Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, yatırımcıların dikkatlerini dış ticarete ilişkin gerilimlerin azaldığına ilişkin işaretlerden ziyade ABD'nin Suriye'ye olası harekatına çevirmeleri ile birlikte, iki haftanın en büyük düşüşünün ardından yükseldi.

Spot altın yüzde 0.3 yükselerek Singapur saati ile 10:13'te ons başına 1,339.26 dolara çıktı.

Metal Perşembe günü yüzde 1.4 düşmesine karşın haftayı kazançla geçmeye hazırlanıyor.

Huatai Futures'dan Xu Wenyu, bilgilendirme notunda, "Yatırımcılar, Orta Doğu'daki jepolitik tansiyon, devam eden dış ticaret gerilimi ve dolar likiditesinin olası sıkılaştırılmasının endişeleri hala artırabilecek olmasından dolayı çok temkinli olmalı" dedi.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi yatay seyretti ve haftayı düşüşle geçmeye hazırlanıyor.

Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıkları yükselişini yedinci güne taşıyarak 2,301.7 tona çıktı ve Mayıs 2013'ten bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.3 yükselerek ons başına 16.5180 dolara çıkarken, platin Perşembe günü yüzde 0.4 düştükten sonra yüzde 0.3 değer kazanarak ons başına 931.12 dolara tırmandı. Palladyum ise yüzde 0.2 tırmanarak ons başına 967.79 dolara çıktı ve Rusya'da arzın ABD yaptırımlarından dolayı aksayacağı endişeleri ile bu hafta yüzde 6.9 prim yaptı.