Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Palladyum, ABD'nin Rus şirketi United Co. Rusal'a yönelik yaptırımlarının etkilerinin küresel metal piyasalarına yansıması ile birlikte artan arz endişelerinin etkisiyle yükseldi ve Haziran'dan bu yana en uzun yükseliş serisini gerçekleştirmeye yöneldi. Altın da yukarı yönde hareket etti.

Spot palladyum yüzde 0.3 yükselerek Singapur saati ile 12:12'de ons başına 1,039.28 dolara çıktı ve yükselişini dokuzuncu güne taşıdı.

Metal Çarşamba günü 1,047.30 dolara kadar çıkarak Şubat ayından bu yana en yüksek seviyesini gördü. Fiyatlar, alüminyum üreticisi Rusal'a 6 Nisan'da yaptırım uygulamaya başlamasından bu yana yüzde 15 arttı.

Altın yüzde 0.2 yükselerek ons başına 1,351.98 dolara çıktı ve bu hafta yüzde 0.4 değer kazandı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi yatay seyretti.

Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıkları, Bloomberg'in derlediği verilere göre, Çarşamba günü itibariyle 11 gün üst üste yükseldi ve 2013'ten bu yana en yüksek seviyesine çıktı.

Commtrendz Risk Management Services direktörü Gnanasekar Thiagarajan, "Değerli metaller için oldukça fazla destekleyici faktör var," dedi ve "Rusya'ya yaptırımlar, Çin ve ABD arasıdna devam eden ticaret anlaşmazlıkları ve dolardaki genel zayıf seyir yatırımcıların altının güvenliğine doğru itiyor" şeklinde görüş bildirdi.

Platin yüzde 0.7 değer kazanarak ons başına 947.68 dolara çıktı ve 26 Mart'tan bu yana en yüksek seviyesini gördü.