Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, güçlenen dolar ve ABD Hazine tahvil faizlerinin 2014'ten bu yana en yüksek seviyesine çıkmasından dolayı aşağı yönde hareket etti. Palladyum, Rusya'ya yönelik yaptırımların gevşetileceği beklentisi ile geri çekildi.

Spot altın, Salı günü yüzde 0.4 değer kaybettikten sonra yüzde 0.2 daha gerileyerek, Singapur saati ile 13:05'te ons başına 1,327.38 dolara indi.

ABD para biriminin G-10 ülkelerinin paraları karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi Salı günü düştükten sonra yüzde 0.2 yükseldi.

ABD'nin gösterge 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi yüzde 3 seviyesinde seyrediyor ve faiz ödemesi olmayan varlıkların cazibesini azaltıyor.

Singapur'da IG Asia piyasa stratejisti Jingyi Pan, "Altın, güçlü dolar ve yüzde 3 seviyesindeki ABD tahvil faizinin baskısı altında," dedi ve "Muhtemelen bu durum, faizin bir süre daha yüzde 3 civarında dalgalanmasının beklenmesi ile birlikte, bugünkü seansın da baskın konusu olacak" şeklinde görüş bildirdi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.2 düşüşle ons başına 16.6978 dolara inerken, platin yüzde 0.5 değer kaybıyla ons başına 927.10 dolara geriledi. Palladyum, aynı zamanda palladyumun önemli tedarikçilerinden biri olan Rusya'ya alüminyum yaptırımlarının azaltacağına ilişkin beklentilerin güçlenmesi sonucu yüzde 0.3 düşerek ons başına 971.77 dolara geriledi ve düşüşünü beşinci güne taşıdı.

Palladyum, ilk yaptırımların ardından, Cuma günü itibariyle 14 günlük sürede yüzde 14 değer kazanmıştı.