Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, güçlenen dolar, ABD Hazine tahvillerinde görülen satış dalgası ve güçlenen hisse senedi piyasalarının değerli metale talebi zayıflatmasının etkisiyle 5 haftanın en düşük seviyesi yakınında seyretti ve üst üste ikinci haftayı da kayıpla geçmeye yöneldi.

Spot altın fazla değişmeyerek Singapur saati ile 08:48'de ons başına 1,317.17 dolar seviyesinde kaldı. Metal geçen hafta yüzde 0.7 değer kaybettikten sonra bu hafta yüzde 1.4 daha geriledi.

Altın Perşembe günü 1,315.36 dolar ile 21 Mart'tan bu yana gün içi en düşük seviyesini gördü.

ABD para biriminin G-10 ülkelerinin paraları karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi 11 Ocak'tan bu yana en yüksek seviyesi yakınında seyretti.

ABD'nin gösterge 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi bu hafta yüzde 3 seviyesini yukarı yönde kırmasının ardından gerileyerek yüzde 2.98'e indi.

Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi Perşembe günü yüzde 1 yükseldi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş bu hafta yüzde 3.3 ile 2 Şubat'tan bu yana en büyük haftalık kaybını gerçekleştirmeye yöneldi. Platin Aralık ayından bu yana en düşük seviyesi yakınında seyrediyor ve son 10 haftada dokuzuncu haftalık kaybını gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Palladyum bu hafta yüzde 4 değer yitirdi.