Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, ABD'de  10 yıl vadeli Hazine tahvil faizlerinin tekrar yüzde 3 seviyesine ulaşması ve bunun da faiz getirisi olmayan değerli metaller üzerinde baskı oluşturması ve dış ticaret ilişkilerine ilişkin belirsizlikleri ve Orta Doğu'da artan gerilimi dengelemesi ile birlikte kayıplarını korudu.

Spot altın, Pazartesi günü yüzde 0.4 düştükten sonra fazla değişmeyerek, Singapur saati ile 12:30'da ons başına 1,312.51 dolarda kaldı.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Pazartesi günü yüzde 0.2 yükseldikten sonra fazla değişmedi.

Phillip Futures analisti Benjamin Lu, "Altın,yatırımcıların Orta Doğu'da artan şiddet olayları ile ABD'de artan faizler arasında denge kurması ile birlikte şimdilik bir tutunma durumu içinde görünüyor" dedi.

Lu, "Artmakta olan faizler, piyasalarım sıfır faizli varlıklar yerine faiz ödemesi olan varlıklara yönelmesi ile birlikte, yatırımcıların dikkatlerini üzerlerinde topladı. Ancak Orta Doğu'da anlaşmazlıkların potansiyel olarak artması ve bunun yanında NAFTA/ABD-Çin ticaret müzakerelerine ilişkin belirsizlikler altına destek sağlıyor" şeklinde görüş bildirdi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş fazla değişmeyerek ons başında 16.5168 dolarda kalırken, platin yüzde 0.1 yükselerek ons başına 911.30 dolara çıktı ve palladyum ons başına 995.93 dolar civarında yatay seyretti.