Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, ABD Başkanı Donald Trump'ın Oval Ofis'te Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile görüşmesi sırasında Kuzey Kore ile yapacağı zirveye ilişkin şüphe yaratan açıklamalarda bulunması ile birlikte artan tansiyon sonucu yükseldi.

Spot altın yüzde 0.4 yükselerek ons başına 1,295.63 doalra kadar çıktıktan sonra Singapur saati ile 12:04'te 1,292.90 dolara geli.

Metal Pazartesi günü 1,282.18 dolar ile 27 Aralık2tan bu yana en düşük seviyesini görmüştü.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi önceki iki günde yüzde 0.2 düştükten sonra yüzde 0.1 yükseldi.

ABD'nin gösterge 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi bir baz puan düşerek yüzde 3.05'e indi.

Trump, Amerikalı yetkililerin 12 Haziran'da Singapur'da Kuzey Kore lideri ile yapılması planlanan tarihi zirve konusunda bastırmalarına rağmen, bu zirvenin yapılıp yapılmayacağı konusunda kötümser bir havada olduğunu işaret etti.

Oversea-Chinese Banking Corp. ekonomisti Barnabas Gan, "Riskten kaçınma eğiliminin artması ile birlikte altına bir miktar alım gelebilir," dedi ve "Bizce, altın belirsizlik ve riskten kaçınma dönemlerinde bir seçenek varlık olarak kalmaya devam ediyor" şeklinde görüş bildirdi.

Gan, piyasa gözlemcilerinin Çarşamba günü açıklanacak olan Fed'in 1-2Mayıs toplantısının tutanaklarını izleyeceklerini, zira bu tutanaklarda büyüme, enflasyon ve faiz konularında bazı işaretler olabileceğini sözlerine ekledi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş fazla değişmeyerek ons başına 16.5555 dolarda kalırken, platin yüzde 0.2 düşerek ons başına 905.39 dolara geriledi ve palladyum ons başına 991.69 dolar seviyelerinde yatay seyretti.