Advertisement
DÖVİZ ABONE OL

Dolar, ABD Başkanı Donald Trump'ın planlanan zirveyi iptal etmesinin ardından Kuzey Kore'nin yine de ABD ile görüşmek istediğini belirtmesi sonrasında yen karşısında dört günden bu yana ilk kez değer kazandı.

Japon Yeni, Kuzey Kore Dışişleri BakanYardımcısı'nın Kuzey Kore'nin sorunları çözmek üzere ABD ile “her zaman” görüşmeye hazır olduğunu açıklamasının ardından, G – 10 paralarının tamamı karşısında değer kaybetti.

Tokyo'da Daiwa Securities baş Döviz analisti Yuji Kameoka, “Kuzey Kore'yle ilgili risklerden kaçma eğilimi, ABD'nin görüşmelere devam etmek üzere alan bırakması ve Kuzey Kore'nin sorunları çözme konusundaki istekliliğini sürdürmesinin etkisiyle, büyük bir ihtimalle azalacak. Bu durum, yen talebini azaltıyor.” dedi.

Dolar/yen paritesi, Perşembe günkü işlemlerde yüzde 0.7 düşmesinin ardından Cuma günü yüzde 0.4 artıda 109.68 seviyesinden alıcı buldu.

Doların önemli piyasa paraları karşısındaki seyrini takip eden Bloomberg Dolar Spot Endeksi, fazla değişmeyerek 1,168.62 puanda bulunuyor.