Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, doların kazançlarını koruması ve güvenli liman alımlarının azalması ile fazla değişmedi.

Spot altın, Pazartesi günü yüzde 0.3 düştükten sonra Singapur saati ile 14:23'te ons başına 1,298.89 dolar civarında yatay seyretti.

ABD para biriminin G-10 ülkelerinin paraları karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, geçen haftaki yükselişi ile altı hafta üst üste yukarı yönde hareket etmesinden ve Pazartesi günü yüzde 0.1 yükselmesinden sonra yatay bir seyir izledi.

Melbourne'de Commonwealth Bank of Australia analisti Vivek Dhar, "Doların gücü altın için baskın faktör olmaya devam ediyor," dedi ve bankasının aktubub şimdilerde ABD 10 yıl vadeli tahvillerinin faizinden ziyade dolara bağlı olarak hareket etmesini beklediğini ve bu senaryonun muhtemelen Fed'in faiz artırımıan devam etmesi ile birlikte süreceğini sözlerine ekledi.

Dhar, ayrıca, ABD-Kuzey Kore zirvesine ilişkin beklentilerin iyileşmesinden dolayı güvenli liman alımlarının azaldığını da belirtti.

Diğer değerli metalleden, spot gümüş fazla değişmeyerek ons başına 16.4650 dolarda kalırken, palladyum ve platin yüzde 0.2 prim yaptı.