Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, güçlü doların baskısı altında kaldı ve İtalya'daki siyasi kargaşaya ve ABD ile Çin arasında yeniden gündeme gelen ticaret gerilimine rağmen fazla yükselemedi.

Spot altın erken saatlerde yüzde 0.3 yükseldikten sonra kazancının bir kısmını geri verdi ve Sydney saati ile 13:25'te yüzde 0.1 yukarıda ons başına 1,299.73 dolar seviyesinde seyrediyordu.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi Salı günü yüzde 0.4 ile 15 Mayıs'tan bu yana en büyük yükselişini gerçekleştirdi.

Australia & New Zealand Banking Group Ltd. kıdemli emtia stratejisti Daniel Hynes, İtalya'daki siyasi kargaşanın çok fazla güvenli liman alımları getirmediğini ve güçlü doların altına olan iştahı azalttığını söyledi. Hynes, İsviçre'nin ihracat verisinin de altın için aşağı yönlü bir faktör olduğunu sözlerine ekledi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.1 yükselirken, platin de aynı oranda arttı ve palladyum yüzde 0.8 kadar yükseldikten sonra yüzde 0.1 düştü.