Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, zayıf doların etkisi ile yükselişini sürdürürken, oalladyum güçlü talep ve sıkışık arz ile birlikte yukarı yönde hareket etmeye devam etti.

Spot altın, Çarşamba günü yüzde 0.2 yükseldikten sonra yüzde 0.1 daha artarak Sydney saati ile 14:22'de ons başına 1,302.29 dolara ulaştı.

Altın Nisan ayında yüzde 0.8 geriledikten sonra Mayıs'ta yüzde 1 düştü.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Çarşamba günü yüzde 0.6 ile 10 Mayıs'tan bu yana en büyük düşüşünü gerçekleştirdikten sonra fazla değişmedi.

Australia & New Zealand Banking Group Ltd. kıdemli emtia stratejisti Daniel Hynes, zayıf doların altında sıçramaya neden olduğunu söyledi ve ABD'de bazı verilerin beklenenden daha zayıf çıkmasının da yatırımcı talebinin gelmesini sağladığını sözlerine ekledi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş fazla değişmedi ve Ocak ayından bu yana ilk aylık kazancına yöneldi. Platin yatay seyretti ve ayı kazançla geçmeye yöneldi. Palladyum yüzde 0.2 yükselerek ons başına 988.90 dolara tırmandı ve 6 Nisan kapanışından bu yana yüzde 9.2 değer kazandı.

Hynes, "Palladyum, kısıtlı arz döneminde talebin güçlenmesinin etkisi ile destek bulmaya devam ediyor," dedi ve metalin tekrar 1,000 dolar seviyesinin üzerine çıkmaya çalıştığını sözlerine ekledi.