Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, artan dış ticaret geriliminin hisse senetlerini düşürmesi ve tahvilleri desteklemesi ile birlikte ons başına 1,300 dolar civarında yatay seyretti.

Spot altın yüzde 0.2 yükselerek ons başına 1,300.67 dolara kadar çıktıktan sonra Sydney saati ile 13:27'de 1,298.51 dolara geldi.

ABD para biriminin G-10 ülkelerinin paraları karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 yükseldi ve üst üste yedinci haftayı da yükselişle geçerek Aralık 2014'ten bu yana en uzun haftalık kazanç serisini gerçekleştirmeye yöneldi.

Aralarında Michael Haigh'in de bulunduğu Societe Generale analistleri, hazırladıkları notta, "Societe Generale altın fiyatları konusunda nötr eğilimli aşağı yön beklentisini koruyor ve 2018 yılında piyasa fazlası tahmini ilave sorun oluşturacak" dedi. Banka, 4. çeyrek için altın tahminini 1,285 dolar olarak açıkladı.

Bloomberg anketine katılan traderlar ve analistler, İtalya ve ispanya'daki siyasi kargaşanın ardından altın fiyatlarında beklentilerini yukarı yöne çevirdi.

Yatırımcıların dikkatleri, ABD'nin müttefiklerinin Trump yönetiminin metallere gümrük vergisi getirmesinin ardından buna misilleme yapacaklarını açıklamalarının ardından dış ticarette artan gerileme çevirdi.

Diğer değerli metallerden, gümüş yatay seyrederken, platin yüzde 0.2 yükseldi ve palladyum fazla değişmedi.