Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

(14:00'te güncellendi)

Altın fiyatları, Fed'in faiz artırımı kararı çıkması beklenen gelecek haftaki toplantısı öncesi bant seyrini sürdürmeye hazırlanması ile bilrikte, ons başına 1,300 dolar seviyesinin altında dalgalandı.

Spot altın, Salı günü yüzde 0.3 yükseldikten sonra Londra saati ile 10:22'de 1,295.13 dolar seviyelerinde seyrediyordu.

ABD para biriminin G10 ülkelerinin paraları karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.1 geriledi.

Aralarında Carsten Fritsch'in de bulunduğu Commerzbank analistleri, "Altın tekrar 1,300 dolar seviyesi ile mücadele ediyor," dedi ve "Fiyatlar bu seviyeyi kalıcı bir şekilde geçemiyor, ancak bu hareket kısmen yaklaşan Fed toplantısından dolayı. Fed gelecek hafta büyük ihtimalle faiz artıracak ve bu karara dek altın muhtemelen kaydadeğer bir yükseliş gerçekleştirmeyecek" şeklinde görüş bildirdi.

Oanda Corp.'un işlemler müdürü Stephen Innes ise, "Riskten kaçınma eğilimi olmamasına karşın düşüşlerde alım mentalitesi, altın traderlarının, Fed toplantısı öncesi dolardaki düzeltmenin daha da süreceği beklentisi ile hareket ettiğini gösteriyor" dedi.

Fed politika yapıcıları, 12-13 Haziran'daki toplantıda faiz artırımına gidilmesini bekliyor.

Diğer değerli metallerden, Spt gümüş yüzde 0.3 değer kazanarak ons başına 16.5280 dolara çıkarken, palladyum yüzde 0.4 yükselişle ons başına 998.55 dolara ulaştı ve platin fazla değişmeyerek ons başına 901.75 dolarda kaldı.

(14:00'te güncellendi)