Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, yatırımcıların dikkatlerini Fed'den Çarşamba günü gelmesi beklenen faiz artırımına ve Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) Perşembe günkü toplantısına çevirmeleri ile birlikte düştü.

Spot altın yüzde 0.2 düşerek Singapur saati ile 08:51'de ons başına 1,298.39 dolara geriledi. Metal erken saatlede yüzde 0.3 kadar yükselmişti.

ABD para biriminin G-10 ülkelerinin paraları karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.2 yükseldi.

ABD merkez bankası Fed'in Çarşamba günü sona erecek 2 günlük toplantısında gösterge faizi 25 baz puan ve fazla rezervlere uygulaığı faizi 20 baz puan artırması bekleniyor.

Huatai Futures, hazırladığı notta, "Fed kararı bu hafta altının yönü konusunda belirleyici olacak" dedi ve "Piyasa ayrıca, siyasi risklerin arttığı bir ortamda, AMB'nin parasal genişlemeyi durdurcacağına ilişkin başarılı bir işaret verip vermeyeceğini de izliyor" şeklinde görüş bildirdi.

AMB Perşembe günü, tahvil alım programını sonlandırma konusunda ilk resmi görüşmelerini yapacak.

Bu haftaki diğer önemli olaylar arasında Salı günkü ABD Başkanı Donald Trump'ın Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile görüşmesi, Çarşamba günkü İtalya tahvil ihalesi ve Cuma günkü Japonya Merkez Bankası toplantısı yer alıyor.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş, geçen hafta yüzde 2.3 yükseldikten sonra yüzde 0.1 düşerek ons başına 16.9029 dolara indi. Palladyum yüzde 0.1 kayıpla ons başına 1,021.25 dolara gerilerken, platin yüzde 0.1 yükselerek ons başına 905.40 dolara çıktı.