Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, Cuma günü büyük ekonomiler arasında faiz görünümü konusundaki farklılaşmaya bağlı olarak sert düştükten sonra sakin seyretti.

Spot altın, Cuma günü yüzde 2.1 kadar gerileyerek bu yılın en düşük seviyesine indikten sonra yatay seyrederek, Mumbai saati ile 08:55'te ons başına 1,279.98 dolar civarında yatay seyretti.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Fed gösterge faizi kademeli artıracağını kaydederken, Avrupa Merkez Bankası'nın faiz artırımının 2019 yılının ikinci yarısına kadar yapılmayacağını işaret etmesi ile birlikte geçen hafta yüzde 1.4 artarak Kasım 2016'dan bu yana en büyük haftalık kazancını gerçekleştirdikten sonra yüzde 0.1 daha yükseldi.

Inditrade Derivatives & Commodities emtia ve Döviz müdürü Harish G., "Doların gücü, Fed'in şahin duruşu ve en önemlisi zayıf fiziki talep fiyatlar üzerinde baskı oluşturacaki" dedi

Bu hafta devam niteliğinde satışlar gelebilir ve fiyatlar 1,240 dolara doğru gerileyebilir.

Oanda Corp.'un Asya Pasifik işlem müdürü Stephen Innes, spekülatörlerin ticaret savaşı endişelerinden dolayı güçlenen dolar üzerinde odaklanmayı seçtiğini belirtti.

Diğer değerli metalleden, spot gümüş yüzde 0.3 düşerken, palladyum ve platin değişmedi.