Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, ABD ve Çin arasındaki ticaret geriliminin arttığı bir ortamda doların yaklaşık bir yılın en yüksek seviyesi yakınında seyretmesi ile birlikte altı ayın en düşük seviyesi yakınında kaldı. Platin, iki yılı aşkın sürenin en düşük seviyesine indi.

Spot altın, Salı günü ons başına 1,270.52 dolar ile 22 Aralık'tan bu yana güniçi en düşük seviyesini gördükten sonra fazla değişmeyerek Singapur saati ile 09:58'de 1,274.97 dolar civarına fazla değişmedi.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi Temmuz 2017'den bu yana en yüksek seviyesi yakınında seyrediyor.

Oversea-Chinese Banking Corp. ekonomisti Barnabas Gan, "Altın, bir varlık sınıfı olarak, yattırımcılar arasında tercih edilen bir güvenli liman varlığı olmayı başaramadı," dedi ve "Doları güçlenmekte olduğu açık ve bu durum dolar ve yen gibi diğer güvenli liman para birimlerini daha tercih edilir kılyor" şeklinde görüş bildirdi.

Gan, ayrıca, ticaret savaşı tehdidinin, ekonomik açıdan, risk iştahını bastırdığını, ancak gümrük vergilerinin muhtemelen ABD'nin ticaret açığını azaltabileceğini ve bunun da teoride doları destekleyen bir faktör olduğunu sözlerine ekledi.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş yüzde 0.1 yükselerek ons başına 16.3270 dolara çıktı. Platin, Salı günü ons başına 862.37 dolar ile Şubat 2016'dan bu yana en düşük seviyesini gördükten sonra yüzde 0.4 gerileyerek ons başına 865.09 dolara indi. Palladyum, Salı günü 18 Mayıs'tan bu yana en düşük kapanışını gerçekleştirdikten sonra yüzde 0.1 yükselerek ons başına 971.57 dolara çıktı.