Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın fiyatları, güçlenen doların ABD ile Çin arasındaki dış ticaret geriliminin küresel büyümeyi olumsuz etkileyeceği endişelerine ağır basması ile birlikte üst üste ikinci haftayı da kayıpla geçmeye yöneldi. Platin düşüşünü sürdürdü ve iki yılı aşkın sürenin en düşük seviyesini gördü.

Spot altın Singapur saati ile 12:31'de ons başına 1,267.61 dolar seviyelerinde yatay seyretti. Metal önceki hafta yüzde 1.5 düştükten sonra bu haftayı da yüzde 0.9 kayıpla geçmeye yöneldi.

Fiyatlar Perşembe günü 1,261.50 dolar ile 20 Aralık'tan bu yana en düşük seviyesini gördü.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini göstren Bloomberg Dolar Spot Endeksi Temmuz 2017'den bu yana en yüksek seviyesi yakınında seyretti.

Australia & New Zealand Banking Group stratejistleri Daniel Hynes ve Soni Kumari, hazırladıkları notta, "Altın fiyatları, güçlü dolardan dolayı gelen satışların güvenli liman alımlarına ağır basması sonucu bu yılın en düşük seviyesine doğru düşmeye devam etti" dedi.

Kotak Commodity Services analisti Madhavi Mehta, "Küresel ticaret savaşı endişeleri, daha fazla ülkenin ABD'ye karşı harekete geçmesine karşın, altına önemli bir katkı sağlayamadı," dedi ve "Ticaret endişeleri yakında etkisini gösterecek ve altın fiyatlarının toparlanmasına yardımcı olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Diğer değerli metallerden, spot gümüş ons başına 16.3236 dolar seviyesinde yatay seyretti ve üst üste ikinci haftayı da kayopla geçmeye yöneldi. Platin yüzde 0.7 gerileyerek ons başına 857.66 dolar ile Şubat 2016'dan bu yana en düşük seviyesini test etti. Palladyum bu hafta yüzde 3.7 düşerek 27 Nisan'dan bu yana en büyük haftalık kaybını gerçekleştirmeye hazırlanıyor.