Advertisement
SAĞLIK ABONE OL

Artan obezite vakalarının etkisiyle fast-food şirketleri menüleri daha "hafif" ve "sağlıklı" hâle getirmek için birbiriyle yarışırken, ABD'nin ağırlıklı olarak batı ve güneybatısında faaliyet gösteren uluslararası fast-food zincirlerinden Carl's Jr, bu yarışa girmeye hiç niyetli değil.

Carl's Jr. ve Hardee's'lerin sahibi olan CKE Restaurants'ın CEO'su Andy Puzder, Los Angeles Times gazetesine yaptığı açıklamasında, "nefsine düşkün" imajını değiştirmeyi planlamadıklarını söyledi. Puzder, fast food sektöründe dolaşan sağlık çılgınlığınına ilişkin soruya ise, "Bu bizim kimliğimiz ve işimiz değil, olmayacak da" açıklamasında bulundu.

ABD'de artan obezite sinyalleri üzerine kodaman fast food şirketlerinin yaptığı değişiklikker göz önünde bulundurulduğunda Putzer'in sözleri bir hayli "kendine özgü" bulunuyor. McDonald's yakın zamanda Yumurtalı McMuffin ürününün yumurtanın sarısı olmayan hâli olan "Yumurta Akı McMuffin"i pazara çıkarırken, Burger King de hamburgerlerine yeni bir alternatif olarak Hindiburger dürümlerini piyasaya sürmeye hazırlanıyor.