Advertisement

Galatasaray ile Gaziantepspor, ligde Çarşamba günü 51. kez karşı karşıya gelecek.

İki takım arasında geride kalan maçlarda, sarı-kırmızılı ekibin galibiyet sayısında 29-9 üstünlüğü bulunurken, taraflar 12 kez de eşitliği bozamadı.

Galatasaray'ın ligde attığı toplam 83 gole, Gaziantepspor 35 golle karşılık verdi.

İki takım arasında geçen sezon yapılan maçları taraflar kendi evlerinde 1-0 kazandı.

-İstanbul'daki maçlar-

Galatasaray ile Gaziantepspor, lig maçlarında şimdiye dek İstanbul'da 25 kez karşı karşıya geldi.

Sarı-kırmızılılar, kendi evlerinde 17 kez galip gelirken, kırmızı-siyahlı ekip 3 kez deplasmanda kazandı.

İstanbul'daki 5 müsabaka da berabere sonuçlanırken, Galatasaray 47, Gaziantepspor ise 12 gol attı.

-Son 10 maç-

Galatasaray ile Gaziantepspor takımları arasında yapılan son 10 lig maçındaki sonuçlar şöyle:



2006-2007 Sezonu:

Galatasaray - Gaziantepspor: 2 - 2

Gaziantepspor - Galatasaray: 1 - 0

2007-2008 Sezonu:

Gaziantepspor - Galatasaray: 1 - 1

Galatasaray - Gaziantepspor: 0 - 0

2008-2009 Sezonu:

Galatasaray - Gaziantepspor: 3 - 1

Gaziantepspor - Galatasaray: 0 - 1

2009-2010 Sezonu:

Gaziantepspor - Galatasaray: 2 - 3

Galatasaray - Gaziantepspor: 1 - 0

2010-2011 Sezonu:

Galatasaray - Gaziantepspor: 1 - 0

Gaziantepspor - Galatasaray: 1 - 0

-G.Saray'da hedef 3 puan-

Spor Toto Süper Lig'de Çarşamba günü sahasında Gaziantepspor'u konuk edecek Galatasaray'da hedef 3 puan.

Bu sezon ligde sahasında yaptığı 3 maçı da kazanarak evinde puan yitirmeyen sarı-kırmızılı ekip, Gaziantepspor karşısında galibiyet serisini sürdürmek istiyor.

Türk Telekom Arena'da ligin 2. haftasında Samsunspor'u 3-1, 4. haftasında Eskişehirspor'u 2-0 ve 6. haftada Bursaspor'u 2-1 yenerek 3'te 3 yapan Galatasaray, yarın ki mücadelede seriyi 4 maça taşımayı hedefledi.

Ligde 7. hafta maçında deplasmanda Medical Park Antalyaspor karşısında aldığı 0-0'lık beraberlikle 2 puan bırakan sarı-kırmızılı ekip, seyircisi önündeki mücadelede galibiyet arayacak.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da saat 20.30'da başlayacak Galatasaray-Gaziantepspor mücadelesini hakem Abdullah Yılmaz yönetecek.

-Gaziantepspor'da hazırlıklar sürüyor-

Gaziantepspor, Spor Toto Süper Ligi'nin 8. haftasında deplasmanda oynayacağı Galatasaray maçının hazırlıklarını sürdürüyor.

Celal Doğan Tesisleri'nde yapılan antrenman teknik direktör Abdullah Ercan'ın gözetiminde yapıldı.

Teknik Direktör Abdullah Ercan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gençlerbirliği maçından aldıkları 3 puanla takım üzerindeki psikolojik baskının kalktığını söyledi.

Ercan, fikstür gereği çok fazla dinlenme şansı olmadan yarın akşam oynayacakları Galatasaray maçının hazırlıklarına başladıklarını belirtti.

Galatasaray maçının zor olacağını ifade eden Ercan, şöyle konuştu:

''Aldığımız galibiyetin anlam kazanabilmesi için Galatasaray'a karşı iyi oynayıp en azından beraberlik almak istiyoruz. Zor bir maç olacak, bunu da biliyorum. Takımda sakat oyuncumuz yok. Farklı oyuncuları tekrar kullanabiliriz. Kişisel bir önlem almayı düşünmüyoruz. Öncelikle topa sahip olan, hızlı oynayan bir takım yaratmak amacındayız. Bunu yapmaya çalışıyoruz. Ekstra bir önlem almayı düşünmüyorum.''

Genç teknik adam, yarınki Galatasaray maçından sonra cumartesi günü de Trabzonspor ile oynayacaklarını ve diğer takımlara göre daha az dinleneceklerini dile getirdi.

Uygulamanın neye göre yapıldığını bilmediğini kaydeden Ercan, şöyle devam eti:

''Çarşamba günkü Galatasaray maçından sonra cumartesi günü de Trabzonspor ile oynayacağız. Diğer takımlara göre daha az dinleneceğiz. Belki Trabzonspor'un Avrupa kupası maçı var diye böyle bir organizasyonun içine girdiler ama baktığın zaman bize biraz daha süre tanıyabilirlerdi. Trabzonspor maçını en azından pazar günü öğleden sonra oynayabilirdik. Tabi bu saatten sonra bunları konuşmanın bir anlamı yok. Biz şu an itibariyle Galatasaray'a karşı yüzde yüz hazır olmaya çalışacağız. Daha yapacak çok işimiz var. Daha işin başındayız. Oyun felsefemizi oturtabilirsek iyi günler bizi bekliyor diye düşünüyorum. Ama düzenleme bizim açımızdan biraz sıkıntılı.''

Gaziantepsporlu tecrübeli oyuncu Serdar Kurtuluş da altı günde üç maçlık bir periyoda girdiklerini, bunların ilk ayağında Gençlerbirliği ile oynadıklarını ve ilk galibiyeti aldıklarını söyledi.

Serdar Kurtuluş, ''Bu galibiyetin önem taşımasını istiyorsak Galatasaray karşısından da puan veya puanlarla dönmemiz lazım. İki zorlu maç bizi bekliyor. Umarım Gençlerbirliği'nden aldığımız bu galibiyet ile bizim açımızdan galibiyet serisi başlar. İyi ve zevkli bir maç olacağını düşünüyorum. Puan veya puanlarla dönmek istiyoruz'' diye konuştu.

Gaziantepspor'un başarılı file bekçisi Karcemarskas ise, ''Galatasaray ile oynayacağımız maç çok zorlu bir maç olacak. Bu maçın sonrasında Trabzon'a karşı oynayacağız. Baktığınızda son üç maçımız, ilk oynadığımız 4 haftaya göre daha iyi'' ifadelerini kullandı.