Advertisement

THY Avrupa Ligi'nde A Grubu’nda yer alan temsilcimiz Fenerbahçe Ülker, İtalyan temsilcisi Bennet Cantu’yu normal süresi 73-73 eşitlikle sona eren mücadelede 85-83'lük skorla mağlup etti. Sarı Lacivertliler büyük bir çekişmeye sahne olan karşılaşmada Ömer Onan'ın 18 sayı, Thabo Sefolosha'nın 14 sayı- 7 ribaund ve Oğuz Savaş'ın da 13 sayı- 5 ribaundluk performansıyla galibiyete ulaştı.

Karşılıklı boş hücumlarla başlayan mücadelede ilk sayılarını Fenerbahçe Ülker serbest atış çizgisinden Thabo Sefolosha ile buldu. Marconato ve Leunen ikilisiyle boyalı alanı kullanan konuk ekip, 6.dakikaya girilirken durumu 6-9’a getirdi. Ömer ve Vidmar ikilisiyle skor üreten temsilcimiz, buna karşın pota altı savunmasında istediği sertliği uygulayamadı. Son dakika içerisinde Bogdanovic ve Ömer ile serbest atış çizgisine giden Sarı Lacivertliler, ilk periyotu da 17-19 geride tamamladı. İkinci periyotun ilk dakikalarında savunmadaki baskısıyla rakibini durduran Fenerbahçe Ülker, Bojan Bogdanovic ve Ömer Onan  ikilisiyle 13.dakikada 24-23 ile öne geçti. Karşılıklı top kayıpları sonrasında iki takımda hücumlardan boş dönerken, bu bölümde Vidmar ve Bogdanovic ile dört sayı bulan Sarı Lacivertliler, durumu da 28-25’e getirdi. Ancak Bennet Cantu devre sonunda soyunma odasına David Lighty ile Maarten Leune’in sayılarıyla 32-35 önde giden taraf oldu.

Karşılıklı basketlerle üçüncü periyotun ilk 1.5 dakikası geride kaldı. Manuchar Markoishvili ve Denis Marconato ile boyalı alanı iyi kullanan İtalyan temsilcisi, durumu da 36-40 yaptı. Savunmada toparlanan ve Gasper Vidmar ile James Gist ikilisinin önderliğinde 6-0’lık seri yakalayan Sarı Lacivertliler, 25.dakikada 44-42’lik üstünlüğü yakaladı. Son bölümde Jerrrells, Bogdanovic ve Oğuz’un sayılarıyla Fenerbahçe Ülker periyotu 56-52 önde tamamladı. Mücadelenin dördüncü periyotunda Fenerbahçe Ülker, hücumları Emir Preldzic üzerinden organize ederek başladı. Baskılı savunması sonuç veren temsilcimiz, Thabo Sefolosha’nın da basket faulden kazandırdığı üç sayı ve Ömer Onan’ın da turnikesiyle 35.dakikada farkı 9 sayıya çıkarttı (65-56). Mola alan konuk ekip, ara sonrasında Giorgi Shermadini ile hücumdaki suskunluğunu bozdu. Tempoyu düşüren İtalyan ekibi, Basile ve Micov’un önderliğinde farkı eritti ve 1.5 dakika kala durumu 67-66’ya getirdi. Son dakika içerisinde Oğuz’un basketine Leunen ile ikinci hücum ribaundu sonrasında karşılık veren İtalyan ekibi, 21.9 saniye kala skoru 72-70’e getirdi. Bogdanovic’in serbest atış çizgisinden bulduğu tek isabet sonrasında Mazzarino ile de üç sayılık basket bulan İtalyan temsilcisi, skorda dengeyi yakaladı. Normal süre de 73-73 eşitlikle sona erdi.

Ömer Onan’ın serbest atışlarıyla uzatma bölümüne başlayan temsilcimiz, pota altında da Oğuz Savaş’ın gayretiyle etkili oldu. Sefolosha’nın basket faulden bulduğu üç sayı ve Oğuz’un da turnikesiyle Sarı Lacivertliler durumu 81-77’ye getirdi. Fenerbahçe Ülker, taktik faulleri değerlendirdiği karşılaşmadan 85-83 galibiyetle ayrıldı.

SALON: Sinan Erdem Spor Salonu

FENERBAHÇE ÜLKER (85): Roko Ukic 12 (5 ribaund- 2 asist), Curtis Jerrells 1 (1 ribaund), Ömer Onan 18 (2 ribaund- 1 asist), Gasper Vidmar 10 (6 ribaund), Kaya Peker (1 ribaund), James Gist 3 (2 ribaund), Oğuz Savaş 13 (5 ribaund- 1 asist), Thabo Sefolosha 14 (7 ribaund), Bojan Bogdanovic 12 (1 ribaund), Emir Preldzic 2 (4 ribaund- 2 asist)

BENNET CANTU (83): David Lighty 9 (4 ribaund- 2 asist), Vladimir Micov 8 (6 ribaund- 3 asist), Marko Scekic 2 (2 asist), Manuchar Markoishvili 8 (3 ribaund- 3 asist), Maarten Leunen 11 (6 ribaund- 1 asist), Denis Marconato 11 (4 ribaund- 1 asist), Nicolas Mazzarino 12, Giorgi Shermadini 8 (6 ribaund), Andrea Cinciarini 2 (4 ribaund- 2 asist), Gianluca Basile 12 (4 ribaund- 2 asist)

1.PERİYOT: 17-19
2.PERİYOT: 15-16
3.PERİYOT: 24-17
4.PERİYOT: 17-21

UZATMA : 12-10

tbf.org.tr

-Spahija: Takım bugün tüm kalbiyle oynadı-

Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Neven Spahija, THY Avrupa Ligi'nde İtalya'nın Bennet Cantu takımını 85-83 mağlup ettikleri karşılaşmada oyuncularının eski maçlara kıyasla iyi bir performans sergilediğini söyledi.

Neven Spahija, maçın ardından yaptığı açıklamada, karşılaşmada takımının en iyi oyununu sergilemediğini belirterek, şöyle konuştu:

''Bu maçta da en iyi basketbolu oynadığımızı söyleyemem ama Türk Telekom ve diğer maçlarla kıyaslarlarsak takım bugün tüm kalbiyle oynadı. Daha istekliydi. Üç sayılık basketlerde iyi değildik, savunmada bir takım hatalarımız oldu ancak şunu gördük ki, ne kadar sert gücünüzü ortaya koyarsanız bir şekilde maçı kazanmayı başarırsınız. Taraftara teşekkür etmek istiyorum. En zor anımızda yanımızda olarak bize destek verdiler.''

Yönetimden transfer beklentisi olup olmadığına ilişkin soru üzerine ise Spahija, şunları kaydetti:

''Dürüst olarak şunu söylemek istiyorum; finansal açıdan transfer yapacak durumumuz yok. Benim takımım bu takım. Tomas ve Mirsad dönünce yine bu kadroyla devam edeceğiz. Ben antrenör olarak daha sıkı çalışmayı ve zorluklarla mücadele etmeyi seven bir antrenörüm. Takımdan memnunum, yeni bir oyuncu getirip sihirli bir değişiklik olması için bir isteğim olmadı.''

Takım kaptanı Ömer Onan da takım halinde mücadele etmeyi sürdürmeleri gerektiğini dile getirdi. Ömer Onan, ''Kötü günlerde böyle bir galibiyetin, takım olarak daha iyi yere gitmemize sağlayacağına inanıyorum. Taraftarımız kötü günümüzde yanımızda oldu. Türk Telekom karşısında çok kötü oynamıştık. Ona rağmen bize destek vermeleri, yanımızda olmaları takdir edilmesi gerekir'' diye konuştu.

Bennet Cantu Başantrenörü Andrea Trinchieri ise mağlup olmalarına karşın takımının direncinden memnun olduğunu söyledi.