Advertisement

(A) Milli Futbol Takımı, Slovakya ile yaptığı özel maçı 2-1 kaybetti.

8. dakikada gelişen Slovakya atağında, sağ kanattan ceza sahasına giren Bakos, topa yerden sert vurdu. Top, kaleci Sinan'ın ayaklarından döndü.

14. dakikada Türkiye atağında Nuri Şahin'in yaklaşık 25 metreden attığı sert şutta top kalenin hemen üzerinden auta gitti.

15. dakikada gelişen Slovakya atağında sol kanattan ceza sahasına giren Stoch topa sert vurdu. Semih'in kale alanı içinden yaptığı ters vuruşta kaleye giden topa kaleci Sinan son anda ayağıyla müdahale etti. Dönen topu defans elemanları uzaklaştırdı.

20. dakikada Türkiye net bir pozisyondan yararlanamadı. Sol kanattan ceza sahasına giren Olcan, topu ön direğe ortaladı. Pozisyonu iyi takip eden Mustafa'nın vuruşunda top direğin hemen yanından auta gitti.

24. dakikada Slovakya'nın golü geldi. Orta alandan aldığı topla hareketlenen Weiss, ceza sahasına girer girmez topu yerden bir vuruşla filelere gönderdi: 0-1

26. dakikada ceza alanın hemen önünde kazanılan serbest atışı kullanan Nuri, topu direkt kaleye gönderdi. Alt köşeden kaleye doğru giden topu kaleci Pernis son anda önledi.

32. dakikada gelişen Türkiye atağında, Olcan'ın sol çaprazdan ceza çizgisinin hemen önünden attığı sert şutta yerden kaleye giden topu kaleci Pernis son anda tokatlayarak, kornere çeldi.

38. dakikada sol kanatta ceza sahası hemen önünde kazanılan serbest atışı Mehmet Topal kullandı. Bu oyuncunun yerden sert şutunda köşeden kaleye doğru giden topu kaleci Pernis iki hamlede güçlükle yakaladı.

39. dakikada Slovakya'nın ikinci golü geldi. Orta alandan aldığı pasla sol kanattan hareketlenen Stoch, ceza alanının hemen önünden sert vurdu. Yukarı doğru falso kazanan top kaleci Sinan'ın üzerinden filelere gitti.

Karşılaşmanın ilk yarısı Slovakya'nın 2-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

Maçın ikinci yarısı orta alan mücadelesi şeklinde geçti. İlk yarıyı 2-0 yenik kapatan Türkiye, skoru lehine çevirebilme adına ikinci 45 dakikada daha fazla hücumu düşündü. Orta alanı kalabalık tutan konuk takım, defans güvenliğini elden bırakmazken hızlı hücumlarla etkili olmaya çalıştı. A Milli Takım, özellikle son 10 dakikada rakip kaleyi adeta abluka altına aldı ve 85. dakikada farkı 1'e indiren golü buldu.

İkinci yarının ilk tehlikeli atağını 58. dakikada Türkiye geliştirdi. Sol kanattan hareketlenen Caner, topu penaltı noktasına doğru gönderdi. Oyuna yeni giren Burak'ın kafa vuruşunda defansa çarpan top direğin yanından auta gitti.

60. dakikada Slovakya ceza alanı önünde oluşan karambolde Arda önünde bulduğu topu sert bir vuruşla kaleye gönderdi, ancak meşin yuvarlak direğin hemen yanından auta çıktı.

71. dakikada gelişen Slovakya atağında Breznanik'in sol çaprazdan yaklaşık 20 metre mesafeden sert şutunda top yandan auta gitti.

73. dakikada sağ kanattan kazanılan serbest atışı kullanan Nuri, topu doğrudan kaleye doğru gönderdi. Meşin yuvarlak direğin hemen üzerinden auta gitti.

85. dakikada Türkiye farkı 1'e indirdi. Sol kanattan kazanılan korner atışını kullanan Tunay, topu ön direğe ortaladı. Semih, topu kafayla arka direğe sektirdi. Pozisyonu iyi takip eden Ömer Toprak, plase bir vuruşla topu filelere gönderdi: 1-2

Karşılaşmayı Slovakya 2-1 kazandı.

Stat: Bursa Atatürk

Hakemler: Thorsten Kinhöfer xx (Almanya), Detlef Scheppe xx (Almanya), Stefan Lupp xx (Almanya)

Türkiye: Sinan xx, Semih xx, Ömer x, Nuri xx (Dk. 86 Soner ?), Gökhan xx, Mehmet Ekici x (Dk. 57 Burak x), Arda x (Dk. 76 Alper x), Mehmet Topal x, Mustafa x (Dk. 68 Mevlüt x), Caner xx (Dk. 79 Hasan Ali x), Olcan xx (Dk. 57 Tunay x)

Slovakya: Pernis xx, Pekarik xx, Skrtel xx (Dk. 61 Salata x), Zabanvik xx, Weiss xxx (Dk. 68 Holosko x), Stoch xx (Dk. 61 Breznanik x), Bakos xx (Dk. 46 Sestak xx), Kopunek x, Hubocan xx, Hamsik xx (Dk. 90 artı 2 Jez ?), Kucka xx (Dk. 84 Cech ?)

Goller: Dk. 85 Ömer Toprak (Türkiye), Dk. 24 Weiss, Dk. 39 Stoch (Slovakya)

Sarı kartlar: Dk. 87 Tunay (Türkiye) Dk. 29 Skrtel (Slovakya)

-Avcı: Oyuncularımın iyi niyetini, çabasını gördüm-

(A) Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, ''İlk yediğimiz gol öncesi yakaladığımız iki pozisyonu gole çeviremedik'' dedi.

Avcı, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, 2-1 yenildikleri Slovakya karşısında oyuna istekli ve tempolu başladıklarını, ilk bölümlerde pozisyonlar da ürettikleri söyledi.

Slovakya'nın, iki kanat oyuncusunun etkili oyunuyla sonuca gittiğini ifade eden Avcı, ''İlk yediğimiz gol öncesi yakaladığımız iki pozisyonu gole çeviremedik. Özellikle böyle bir rakibe karşı oyunu daha fazla daraltmamız gerekiyordu. İkinci yarıda zaman zaman oyun disiplininden kopmalar oldu. Zaman zaman ağır oynadık. Oyunu kenarlara iyi taşıdığımızda daha etkili olduk'' diye konuştu.

Avcı, eylül ayına kadar oynayacakları 6 hazırlık maçında tespit ettikleri eksikleri giderme yönünde ciddi çalışmalar yapacaklarını belirtti.

Bir gazetecinin, ''5 oyuncuyu ilk kez milli formayla tanıştırdınız. Kazanarak başlamak için tecrübeli bir kadro tercih etmek daha doğru olmaz mıydı?'' sorusunu, ''Tecrübeli oyuncularla oynamak kazanma garantisi veriyor mu? Biz geleceğe yatırım yapıyoruz. Eksik yerlerimiz var ve bunları geliştireceğiz. Bu akşamki maçı kazansaydık da yine eksikleri konuşacaktım'' diye yanıtladı.

''Zaman zaman iyi oyun vardı, ancak eksikler de gözden kaçmadı. Önümüzdeki süreçte bu eksiklerin giderilebileceğine inanıyor musunuz?'' sorusu üzerine Avcı, ''Bu akşam 5-6 oyuncu ilk kez milli takımda oynadı. 2-0 yenik duruma düştükten sonra oyuncularım maçı çevirmek adına zaman zaman oyun disiplininden uzaklaştı. Bunun olmaması gerekiyordu. Ancak ben oyuncularımın iyi niyetini, çabasını ve sahada ne vermek istediğini gördüm'' değerlendirmesinde bulundu.

Avcı, ''Abdullah Avcı'nın milli takımı nasıl olacak?'' sorusunu ise, ''Çabuk oynayan, rakibi rahatsız eden, rakip ceza sahasında sayısal olarak daha fazla oyuncuyla bulunan bir takım olacak. Bu takımla ancak 2 gün beraber olabildik. 6 hazırlık maçı yapacağız. Eylül ayına kadar bu resmi, sahaya yansıtmaya çalışacağız'' diye yanıtladı.

-Hipp Bizim için önemli olan galip gelmektense iyi bir oyun ortaya koymaktı-

Slovakya Milli Takımı Teknik Direktörü Michal Hipp, ''Bizim için önemli olan galip gelmektense, iyi bir oyun ortaya koymaktı. Bunu da gösterdiğimize inanıyorum'' dedi.

Hipp, 2-1 kazandıkları maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, karşılaşmadan önce düşündüklerini oyuncularının aynen sahada gerçekleştirdiğini, doğru, dengeli bir savunma yapıp, gerekli anlarda hücuma gittiklerini söyledi.

Türkiye'nin taraftar desteğini de arkasına alarak baskı oluşturmaya çalışacağını tahmin ettiklerini vurgulayan Hipp, bunu önlemek için rakibe dar alanda baskı kurduklarını belirtti.

Karşılaşma öncesi toplantıda oyuncularına, ''Bu maçtan başarıyla ayrılmak için doğru ve hızlı hücumlar gerçekleştirmemiz gerekiyor'' dediğini dile getiren Hipp, şunları söyledi:

''Bizim için önemli olan galip gelmektense iyi bir oyun ortaya koymaktı. Bunu da gösterdiğimize inanıyorum. Maçın ilk 20 dakikasında oyunda denge vardı, hatta biz biraz daha üstündük. Skorun bireysel becerilerle değişeceği anlaşıldı. Stoch ve Weiss de bireysel yetenekleriyle bunu başardı. İkinci yarıda rakip üstümüze gelmesine rağmen oyunu iyi tuttuk ve fazla pozisyon vermedik. Attığımız 2 golün yanı sıra bulduğumuz 4-5 pozisyon vardı. Bunları değerlendirsek, fark daha fazla olabilirdi.''

Hipp, genel anlamda takımının sergilediği futboldan memnun olduğunu dile getirerek, ''Elemelerde bu şekilde oynamış olsaydık, yerimiz Avrupa şampiyonası olabilirdi. Maçın geneline bakarsak, galibiyeti biz hak ettik'' diye konuştu.