Advertisement

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu 6. ve son hafta maçında Fenerbahçe ile deplasmanda 0-0 berabere kalan Galatasaray, 2011-2012 sezonunu şampiyon tamamladı.

Ligde normal sezonu en yakın rakibi Fenerahçe'nin 9 puan önünde 77 puanla bitiren sarı-kırmızılı ekip, Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'na sarı-lacivertlilerin 5 puan önünde başlarken, geride kalan 6 maç sonunda rakibinin 1 puan üstünde 48 puanla şampiyonluğa ulaştı.

Kadıköy'e 1 puan farkla önde gelen ''Cim Bom'', elindeki bu avantajı karşılaşma sonuna kadar koruyarak bu önemli deplasmandan istediğini aldı.

Galatasaray, beraberliğe oynadı

Fenerbahçe'ye karşı bu sezon 4. maçını oynayan Galatasaray, rakibine karşı en baskısız maçını çıkardı.

Süper Final'de sarı-lacivertli ekibe Türk Telekom Arena'da yenildiği maçta dahi çok sayıda gol fırsatını değerlendiremeyen ''Cim Bom'', son maçında rakip kaleye gitmekten çok kendi kalesini korumayı tercih etti.

Adeta beraberliğe oynayan sarı-kırmızılıların, maç içinde birçok kez de zaman kazanmaya yönelik hareketlerde bulunmaları dikkati çekti.

Şampiyonluk sayısı eşitlendi

Spor Toto Süper Lig'de 2011-2012 sezonunu şampiyon tamamlayan Galatasaray, şampiyonluk sayısını 18'e çıkardı.

Fenerbahçe ile şampiyonluk sayısını eşitleyen sarı-kırmızılılar, şampiyonluk hasretine de 3 sezonun ardından son vermeyi başardı.

Elmander'e Süper Final yaramadı


Galatasaraylı futbolcu Johan Elmander, Fenerbahçe karşısında sakatlanarak 27. dakikada oyundan çıkarken, Süper Final maçlarını beklentinin çok altında tamamlamış oldu.

Karşılaşmanın 15. dakikasında bir sakatlık yaşayan ve tedavisi sonrası oyuna dönmesine karşın sekerek koşan Elmander, daha sonra çıkmak için teknik heyete işaret yaptı.

Tekrar saha kenarına gelen oyuncu, ayak bileğine yapılan bandaj sonrası yeniden oyuna dahil olmasına karşın, devam edemedi. Kaleciyle karşı karşıya oldukça önemli bir gol fırsatını değerlendiremeyen Elmander, hemen ardından 27. dakikada maçtaki yerini Baros'a bırakmak zorunda kaldı.

Süper Final'e başlarken 12 golle takımının en golcü ismi olan ve 13 gollük kariyer rekorunu kırmaya doğru ilerleyen Elmander, bunu bir türlü başaramadı. Süper Final'deki 6 maçta da ilk 11'de sahaya çıkan oyuncu, hiç gol üretemezken, şampiyonun belirlendiği maçta ise sakatlık yaşayarak henüz 27. dakikada oyundan çıkmak durumunda kaldı.

Son golünü, Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında deplasmanda Fenerbahçe'yle oynanan ve 2-2 biten karşılaşmada atan Elmander, bu mücadelenin ardından ligdeki Trabzonspor ve Orduspor maçlarında sakatlığı nedeniyle oynayamazken, sahaya çıktığı son 7 lig maçında ise skora katkı sağlayamadı.

Ujfalusi kırmızı kart gördü

Ujfalusi'nun kırmızı kart görmesi nedeniyle Galatasaray, maçın son bölümünü 10 kişi oynadı.

Fenerbahçe'de Dia'nın 65. dakikada kırmızı kart görmesinin ardından rakibine karşı sahada 1 kişi fazla mücadele eden sarı-kırmızılı ekip, 80. dakikada Ujfalusi'nin ikinci sarı kart sonrası kırmızı kartla oyun dışı kalmasıyla bu üstünlüğünü kaybetti.

Süper Final raporu


Galatasaray, Süper Final karşılaşmalarını 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgiyle tamamladı.

Sarı-kırmızılı ekibin Süper Final maçlarında aldığı sonuçlar şöyle oldu:

Beşiktaş-Galatasaray....: 0-2

Galatasaray-Fenerbahçe..: 1-2

Trabzonspor-Galatasaray.: 2-4

Galatasaray-Trabzonspor.: 0-0

Galatasaray-Beşiktaş....: 2-2

Fenerbahçe-Galatasaray..: 0-0

Muslera'nın rekoru 19 maça çıktı


Galatasaray'ın Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera, Fenerbahçe maçında da gol yemeyerek gol yememe rekorunu da 19 maça çıkardı.

Muslera, bu sezon 90 dakika sahada kaldığı maçlarda 19. kez kalesini gole kapatarak, kendisine ait rekoru geliştirmiş oldu.