Advertisement

Beko Basketbol Ligi'nde 2011-2012 sezonunda final serisinde Beşiktaş Milangaz'ın gerisinde kalarak şampiyonluğu rakibine kaptıran Anadolu Efes, başantrenörlük konusunda Oktay Mahmuti ile 2 yıllığına anlaştı.

Geçen sezona Ufuk Sarıca ile başlayan, ancak genç çalıştırıcıyla yollarını ayırıp sezonu Yunan Ilias Zouros ile tamamlayan lacivert-beyazlı kulüp, yeni sezon için takımın başına ikinci kez Oktay Mahmuti'yi getirdi.

Anadolu Efes Genel Menajeri Engin Özerhun, Oktay Mahmuti ile yaptıkları görüşmeler sonunda tecrübeli çalıştırıcıyla 2 yıllık anlaşma sağladıklarını söyledi.

Özerhun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mahmuti'nin 2 yıl boyunca takımın başında olacağını ve sezon planlamasına başladıklarını dile getirerek, ''Kendisine yuvasına döndüğü için 'hoş geldin' diyoruz'' dedi.

Engin Özerhun, Sırp antrenör Zeljko Obradovic ile de görüştüklerini, ancak başarılı çalıştırıcının şartlarının kendileri için uygun olmaması nedeniyle bir anlaşmanın sağlanamadığını sözlerine ekledi.

-Oktay Mahmuti 2. kez Anadolu Efes'te-

Anadolu Efes'in 2 yıllık anlaşma sağladığı Oktay Mahmuti, 2. kez takımın başında olacak.

Kariyerine lacivert-beyazlı takımda başlayan Mahmuti, en büyük başarılarını da burada kazandı. Aydın Örs ve Ergin Ataman'ın teknik ekibinde yer alan Mahmuti, bu isimlerin ardından takımın başına geçti. Mahmuti, lacivert-beyazlı ekibin başında üst üste 4 kez şampiyonluk sevinci yaşadı.

Kısa süreliğine İtalya'da da görev alan Oktay Mahmuti, geçtiğimiz 2 sezon ise Galatasaray Kulübü'nde erkek basketbol takımının başında yer aldı. 2010-2011 sezonunda Beko Basketbol Ligi'nde sarı-kırmızılı takımı play-off'ta finale taşıyan tecrübeli çalıştırıcı, bu sezon ise takımıyla yarı final heyecanı yaşadı.