Advertisement

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yarı finale yükselen son takım penaltı atışları sonunda belirlendi. İngiltere'ye penaltılarda 4-2 üstünlük sağlayan İtalya yarı finalde Almanya'nın rakibi oldu.

4. dakikada İtalya, De Rossi ile gole çok yaklaştı. Sağ kanattan Abate'nin ceza sahası dışına çıkardığı topa sol ayağının dışıyla gelişine vuran De Rossi'nin şutunda top direkten döndü.

5. dakikada bu kez mutlak golü kaçıran taraf İngiltere oldu. Ceza sahası içinde oluşan karambolde Glen Johnson'ın kaleye gönderdiği topta tecrübeli kaleci Buffon gole izin vermedi.

11. dakikada Wayne Rooney'nin sol kanattan ceza sahasına girerek yerden ortaladığı topa, Welbeck'ten önce Bonucci ayak koydu ve topu kornere göndererek tehlikeyi önledi.

14. dakikada Glen Johnson'ın ceza sahasına kavisli gönderdiği topta, Rooney'nin vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.

25. dakikada İtalya, Balotelli ile bir gol pozisyonundan daha yararlanamadı. Defansın arkasına atılan topta bir anda kaleci Hart'la karşı karşıya kalan Balotelli vuruşunu yapmakta gecikince araya giren Terry pozisyonu önledi.

32. dakikada Cassano'nun güzel pasıyla bir anda kaleciyle karşı karşıya kalan Balotelli'nin topun gelişine yaptığı yarım volede top kaleci Hart'ta kaldı.

33. dakikada ani gelişen İngiltere atağında Welbeck kaleyi görür görmez plase denedi. Ancak vuruşunda top az farkla üstten auta gitti.

38. dakikada Cassano'nun ceza sahası dışından sert şutunda, kaleci Hart topu güçlükle çıkardı.

41. dakikada organize gelişen İtalya atağında Cassano'nun ceza sahası içinde kafayla ortaladığı topta Balotelli'nin vuruşunda Lescott son anda araya girerek topu kornere gönderdi.

FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır'ın dördüncü hakem olarak görev aldığı mücadelenin ilk yarısı golsüz sona erdi.

Kiev'deki Olimpiyat Stadı'ndaki karşılaşmayı 64 bin 340 biletli seyirci izledi.

UEFA Başkanı Michel Platini de karşılaşmayı izleyenler arasında yer aldı.

49. dakikada İtalya De Rossi ile mutlak bir gol kaçırdı. Kaleci Joe Hart'ın yumruklayarak ceza sahası dışına gönderdiği topu kafayla Montolivo çevirdi. De Rossi bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak kaleye birkaç metre mesafeden yaptığı vuruşta top auta çıktı.

52. dakikada De Rossi'nin ceza sahası dışından çektiği sert şutta top kaleci Hart'tan döndü. Balotelli dönen topu önce önüne aldı ardından kaleye gönderdi. Hart bir kez daha gole izin vermezken, İngiliz kaleciden seken topu tamamlamak isteyen Montolivo kısa mesafeden meşin yuvarlağı üstten auta gönderdi.

60. dakikada ceza sahasında topla buluşan Balotelli'nin rövaşata denemesinde top üstten auta gitti.

77. dakikada Steve Gerrard'ın kullandığı serbest atışta top Wayne Rooney'nin kafasını sıyırarak kaleye doğru yöneldi. Ancak tecrübeli file bekçisi Buffon, pozisyonu iyi sezinleyerek topun sahibi oldu.

81. dakikada oyuna yeni giren Diamanti'nin ceza sahası dışından gönderdiği topu Hart güçlükle kontrol etti.

88. dakikada İngiltere ceza sahasına gönderilen topta defansın arkasına iyi sarkan Nocerino'nun gelişine vuruşunda son anda savunma araya girdi ve topu kornere gönderdi.

90 2. dakikada sol kanattan İngiltere etkili geldi. Ashley Cole'un ceza sahasına ortaladığı topu kafayla Carroll indirdi. Wayne Rooney'nin rövaşata denemesinde top üsten auta çıktı.

Karşılaşmanın normal süresi 0-0 sona erdi ve uzatmalara gidildi.

96. dakikada defansın arkasına atılan topa zamanlama hatası yapan Balotelli yetişemeyince İtalya önemli bir fırsatı değerlendirememiş oldu.

100. dakikada Balotelli'nin ceza sahasının hemen önünden çektiği şutta top kaleci Hart'ta kaldı.

101. dakikada Diamanti'nin sert şutunda top yerden direğe çarparak auta gitti.

Karşılaşmanın ilk uzatma devresinde de gol sesi çıkmadı.

113. dakikada Balzaretti'nin sol kanattan taşıdığı ve yerden yaptığı ortada Diamanti'den önce İngiliz savunması ayak koydu ve mutlak bir golü önledi.

115. dakikada Diamanti'nin ceza sahası içerisinde arka direğe yaptığı ortada Nocerino'nun vuruşu ağlarla buluştu ancak pozisyon ofsayt gerekçesiyle gol sayılmadı.

İki uzatma devresi sonunda da taraflar gol kaydetmeyi başaramayınca maç penaltılara gitti.

-Penaltı atışları-

İtalya adına ilk penaltı atışını kullanan Balotelli topu Hart'ın sağından filelerle buluşturdu: 0-1

İngiltere adına ilk penaltı Gerrard'dan geldi. Tecrübeli oyuncu, Buffon'u avlayarak beraberliği sağladı. 1-1

İtalyan futbolcu Montolivo takımının ikinci penaltısını yandan auta gönderdi: 1-1

Wayne Rooney, Buffon ve topu ayrı köşelere gönderdi: 2-1

Pirlo çok şık bir penaltı atışıyla golü yaptı: 2-2

Ashley Young penaltı atışında topu üst direğe nişanladı ve İngiltere büyük bir fırsat tepti.

İtalya'da Nocerino, Hart'ı ve topu ayrı köşelere göndererek takımını bir kez daha öne geçirdi: 2-3

İngiltere'de Ashley Cole da penaltı kaçırdı. Cole'un atışında doğru köşeyi seçen Buffon penaltıyı kurtardı. 2-3

İtalya adına son penaltı atışını kullanan Diamanti, topu ağlarla buluşturarak takımını yarı finale taşıdı. 2-4

Stat: Olimpiyat Stadı

Hakemler: Pedro Proença, Bertino Miranda, Ricardo Santos

İngiltere: Hart, Ashley Cole, Lescott, Terry, Glen Johnson, Parker (Dk. 94 Henderson), Gerrard, Ashley Young, Milner (Dk. 61 Walcott), Rooney, Welbeck (Dk. 60 Carroll)

İtalya: Buffon, Abate (Dk. 90 Maggio), Barzagli, Bonucci, Balzaretti, Pirlo, Marchisio, Montolivo, De Rossi (Dk.80 Nocerino), Balotelli, Cassano (D. 78 Diamanti)

Sarı kart: Dk. 82 Barzagli, Dk. 92 Maggio (İtalya)

-Yarı finalde rakip Almanya-

İngiltere'yi penaltı atışları sonunda deviren İtalya Euro 2012'de yarı finale yükseldi. İtalyanlar yarı finalde 28 Haziran Perşembe günü Varşova'da oynanacak maçta Almanya ile karşılaşacak.

Panzerler ise çeyrek finalde Yunanistan'ı 4-2 yenerek yarı finale yükselmişlerdi.