Advertisement

LONDRA (A.A) - 26.04.2011 - Rus işadamı Vladimir Antonov'un, İngiltere Championship takımlarından Portsmouth'u satın almak istediği belirtildi.

Sky Sports'un haberinde, mavi-beyazlı ekibin Hong Konglu sahibi Balram Chainrai ile Antonov arasındaki görüşmelerin devam ettiği kaydedildi.

4 kez el değiştirmesine rağmen içinde bulunduğu ekonomik krizden çıkamayan Portsmouth, Premier Lig tarihinde kayyuma devredilen ilk takım olmuştu. Lig yönetimi, ceza olarak kulübün 9 puanını silerken, Avrupa kupasında mücadele etmesine de izin vermemişti.

Ligi 19 puanla son sırada bitirerek geçen yıl Championship'e düşen Portsmouth, yaşadığı ekonomik krize rağmen Federasyon Kupası'nda finale kadar yükselmiş, ancak Wembley Stadı'nda Chelsea'ye 1-0 yenilerek kupayı kazanamamıştı.

Bazı tarihçiler, İngiltere'nin Osmanlı topraklarında kültürel ve sportif faaliyetleri bahane ederek istihbarat çalışması yaptığını, dönemin padişahı 2. Abdülhamit'in de buna karşılık aynı yöntemle istihbarat çalışmaları için İngiltere'de Portsmouth Kulübü'nü kurdurduğunu, bundan dolayı ambleminde ay-yıldız yer aldığını ileri sürüyor.

Mavi-beyazlı ekip, ligde 57 puanla 14. sırada yer alıyor.