Advertisement

Türkiye’nin en büyük market zincirlerinden Makro Market, içine düştüğü mali sıkıntıyı aşamayınca konkordato talebinde bulundu.

Makro ve Uyum marketlerini bünyesinde bulunduran Makro Market A.Ş’nin Türkiye genelinde 253 mağazası bulunuyor.

Hürriyet'in haberine göre Makro'nun bir süredir şirketin mali sıkıntı yaşadığı çeklerin ödenemediği bilgisi kulislerde konuşuluyordu.

Makro Market adına 27 Ekim'de, iflas erteleme başvuruları yasak olduğu için konkordato talebinde bulunuldu. Mahkemeden şirketin süre talebi gereği tedbir kararı verildi.

Makro'nun tedarikçilerine gönderdiği ve Bloomberg tarafından şirkete teyit ettirilen mektupta şirketin kısa vadeli ödemelerde sıkıntı yaşadığı belirtildi. 

Mektupta şu ifadeler kullanıldı: "Şirketimiz bir süredir, kısa vadeli ödemelerde sıkıntı içine girmiştir. Bu süreç, ticari faaliyetlerimizi de etkiler hale gelmiştir. Zaman içinde, bu ödeme yapısı sürdürülemez hale gelince, bazı tedbirler almak ve yasal süreçleri devreye koymak kaçınılmaz hale gelmiştir. Bu doğrultuda, 27.10.2017 tarihi itibarı ile konkordato mühleti talebimiz gereğince, tedbir kararı alınmıştır. Yaptığımız tüm çalışmalarda, temel gayemiz, tedarikçilerimizin ve kamunun haklarını korumaktır."