Advertisement

Gastronomi kenti Gaziantep'in geleneksel mutfak lezzetlerinden, "Antep Lahmacunu", "Antep fıstık Ezmesi" ve "Antep Tırnaklı Pidesi" coğrafi işaret tescil belgesi alan ürünler kervanına katıldı.

Gaziantep Ticaret Borsası'nın (GTB) yaklaşık iki yıldır coğrafi işaret tescil çalışmalarını sürdürdüğü Antep Lahmacunu, Antepfıstık Ezmesi ve Antep Tırnaklı Pidesi, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Gaziantep'in tescilli ürünleri olarak resmen onaylandı.

Türk Patent ve Marka Kurumunun (TÜKPATENT), Ankara'daki merkez binasında düzenlenen coğrafi işaret tescil belgesi takdim töreninde konuşan Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, üç coğrafi işaret belgesini almaktan gurur duyduklarını söyledi.

Gaziantep'in coğrafi işaret tescilinde atağının devam edeceğini kaydeden Yerlikaya, "Tescil başvurularımızın devamı var hatta başvurular tsunami gibi gelecek "dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise önümüzdeki günlerde Gaziantep'in 50 ürün ve yemeğinin daha tescil başvurusunun yapılacağını kaydetti.

Şahin, "Gerekli müracaatlar yapıldı. Gaziantep bugün adeta Ankara'ya çıkarma yaptı. Gururluyuz aldığımız her tescil gastronomi alanında ki gücümüzü arttıracak ve yerelden evrensele çıkışımızı sürdürmemiz de önemli rol oynayacak" dedi.