Advertisement

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) erzak tedarik sistemi yeni baştan yazıldı.

TSK'nın ihtiyaçları olan yiyecek, malzeme ve erzak tedariki konularıyla alakalı önemli bir konsept değişikliğine gidildiğini aktaran Canikli, "Bu konularda zaman zaman kamuoyuna da yansıyan bazı sıkıntılar yaşandığını hep birlikte biliyoruz. 2018'den itibaren bütün tedarik ihtiyacımızı öncelikle kamu kurumları ve kamu kurumu özelliği olan kuruluşlarından temin edeceğiz" dedi.

Hürriyet'in haberine göre Bakan Canikli, et ürünlerinin tamamının Et ve Süt Kurumu'ndan satın alınacağını, hububat ihtiyacının ise Tarım ve Kredi Kooperatifi'nden sağlanacağını kaydetti.

Yeni konsepti Meclis Plan-Bütçe Komisyonu’nda açıklayan Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, üretimi kamu kurumlarınca yapılan mallarda kamunun tercih edileceğini, zorunlu olarak özel sektörden alımda ise sadece “bilinen, kalite ve kurumsal ciddiyet konusunda kendini ispat etmiş üretcilerin” davet edileceğini belirtti.

Canikli, “Et ve et ürünlerinin tamamını Et Balık Kurumu’ndan satın alacağız. Onlarda fiyat belli zaten, kalitede herhangi bir sıkıntı söz konusu değil. Tahıl ürünlerimizin tamamını, pirinç, bulgur, yeşil mercimek, fasulye, nohut, hepsini Tarım Kredi Kooperatifi'nden sağlayacağız. Zeytinyağı, siyah zeytin, kuru inciri Marmarabirlik ve TARİŞ’ten, ayçiçek yağını Trakya Birlik’ten, çayı ÇAYKUR’dan, baharatlar Adalet Bakanlığı cezaevleri iş yurtlarından karşılayacağız. Kamuca üretilmeyen rafta ürünü olan 6-7 büyük firmayı çağıracağız" dedi.