Advertisement

Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürlüğüne atanan eski TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Başkanı Fahrettin Poyraz, görevi devraldı.

Görevi eski Genel Müdür Ayhan Karayama'dan devralan Poyraz, Tarım Kredi Kooperatiflerinin stratejik bir kurum olduğunu belirtti.

Poyraz, "Ulusal güvenlik anlamında en önemli kurumlarımızdan birisi Tarım Kredi Kooperatifleri ve ona bağlı kurum, kuruluş ve şirketlerdir. Bunun farkında olmamız lazım. Eğer bugün Türkiye dimdik ayakta duracaksa, güçlü olacaksa, gıda güvenliği noktasında güçlü olmak zorunda, bunun alt yapısını hazırlamak ve bu sistemi işler vaziyette tutmak zorunda" değerlendirmesinde bulundu.

Gelecek nesillere üreten ve güçlü bir Türkiye bırakmak zorunda olduklarını vurgulayan Poyraz, hükümetin öncelik verdiği sektörlerin başında tarım ve hayvancılığın geldiğinin altını çizdi. Poyraz, "Emaneti üstlendik, bu kurumun mesuliyetinin ağır olduğunun farkındayım. Tek taraflı bir yönetim anlayışından çok, birlikte yönetim ve tecrübeleri paylaşma anlamında bir çalışma ortamı oluşturabilirsek daha başarılı olacağımıza inanıyorum" ifadesini kullandı.

FAHRETTİN POYRAZ KİMDİR?

Fahrettin Poyraz, 3 Temmuz 1968'de Kütahya Domaniç'te doğdu.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini bitiren Poyraz, yüksek lisansını Kırıkkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Bölümü ile Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsünde, doktorasını Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Anabilim Dalı Siyaset Bilimi alanında tamamladı.

Maliye Bakanlığında muhasebe denetmeni, Sayıştay Başkanlığında baş denetçi olarak çalışan Poyraz, Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği ile Mali Hukuk Dergisi Yayın Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.

22, 23 ve 24. Dönem'de Bilecik Milletvekili seçilen Poyraz, 24. Dönem'de TBMM KİT Komisyonu Başkanı olarak görev yaptı.