Advertisement

Türkiye Tarım ve Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, üretici ile tüketici arasında doğru bağlantı kurmanın önemine işaret ederek, "Tüketime endeksli olarak üretim planlaması noktasında ciddi bir hazırlığımız var. İnşallah önümüzdeki dönemde Tarım Kredi ve Tarım Kredi şirketlerini net ve belirgin şekilde alanda göreceksiniz" dedi.

Yaklaşık 1 milyon üyesi olan bir kooperatif olarak sözleşmeli çiftçi modelini Türkiye'de hakim kılmayı hedeflediklerini ifade eden Fahrettin Poyraz, "Bu şekilde de özellikle üretilen ürünün değerinde alınmasını ve tüketiciye ulaştığı zaman da makul fiyatlarla tüketiciye ulaşması noktasında iyi bir misyon üstleneceğiz. Daha agresif demeyelim ama belirleyici olma noktasında iddialı bir çalışmamız olacak" diye konuştu.

Ürün ve üretim planlaması noktasındaki kopukluğa dikkat çeken Poyraz, "Bir taraftan vatandaş üretici olarak 'ürün para etmiyor' diye şikayetçi diğer taraftan da tüketici de 'niye ürünü bu fiyattan alıyoruz' diye şikayetçi. Aslında biraz ürün ve üretim planlaması yapma noktasında çalışmamız lazım. Üretici ile tüketici arasında doğru bağı kurabilirsek eminimki üretici de üretiminde memnun olacak, tüketici de makul fiyatta kaliteli ürünü alma imkanına sahip olacak. Biz de bu anlamda hem iç hem de uluslarası piyasada ülke ve dünya ekonomisine olumlu katkı sunma hedefindeyiz" dedi.